Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Blessure en corona-besmetting houden 2 Belgian Hammers weg uit eerste WTCS triatlon in Yokohama
Claire Michel mee met de snelste loopsters in Yokohama in 2021 (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Blessure en corona-besmetting houden 2 Belgian Hammers weg uit eerste WTCS triatlon in Yokohama

De Belgische triatleten Jelle Geens en Claire Michel, vorig jaar met de Belgian Hammers nog vijfde op de Mixed Team Relay triatlon op de Olympische Spelen, moeten allebei noodgedwongen hun seizoensstart op de kortere triatlons uitstellen. De twee Belgian Hammers zijn niet van de partij in de World Triathlon Championship Series in het Japanse Yokohama. Jelle Geens werd er vorig jaar nog knap tweede, maar moet door de gevolgen van een blessure aan het heiligbeen afzeggen. En Claire Michel is nog onvoldoende hersteld van een corona-besmetting die ze in april opliep.

Claire Michel: “Nochtans één van mijn favoriete races”

“Het is één van mijn favoriete races van het circuit, dus het is een tegenvaller dat ik de WTCS in Yokohama moet missen, maar ik zal er snel terug staan. Helaas kreeg Covid-19 me half april goed te pakken. Ik ben langzaam aan terug aan het opbouwen geraakt de laatste weken, maar ik kan alleen maar zo snel gaan als mijn lichaam toelaat,” aldus Claire, die hoopt terug te keren in competitie eind mei op de World Cup triatlon van Arzachena.

Jelle Geens: “Wou graag beter doen dan mijn 2de plaats vorig jaar”

“Ik ben ontgoocheld want ik hou erg van deze wedstrijd. En ik had heel graag teruggekomen naar Yokohama om er beter te doen dan mijn tweede plaats van vorig jaar. Maar op dit moment is het niet realistisch om voor de overwinning mee te strijden. De progressie in het lopen is goed na mijn comeback na die blessure aan het heiligbeen, maar er was onvoldoende tijd om top te zijn en dan nemen we nu beter geen risico’s. Ik probeer weer helemaal in topvorm te zijn tegen de WTCS in Leeds,” aldus Jelle die momenteel op hoogte traint in Font Romeu.

Kans voor Erwin Vanderplancke om zich te tonen

Bij de vrouwen wordt de plaats van Claire Michel niet ingevuld en dus is Valerie Barthelemy de enige Belgian Hammer die aan de start komt in Yokohama. De grote favorietes zijn Flora Duffy, Taylor Knibb en Georgia Taylor-Brown. Bij de mannen mag Erwin Vanderplancke zijn kans wagen. Hij werd eerder al als reserve ingezet bij de Mixed Team Relay en komt in Yokohama in actie aan de zijde van Marten Van Riel. Die is één van de favorieten, samen met Vincent Luis en Alex Yee.

Marten Van Riel: “Ik ga de koers in handen nemen”

Marten werd overigens op stage in de Sierra Nevada aangesproken door Kristian Blummenfelt. De Noor, die er in Yokohama niet bij is, vertelt Marten dat hij blij was dat Van Riel niet van start was gegaan op het WK Ironman in St-George. “Maar waarom probeer je het niet?, vroeg hij. Hij voorspelde dat ik het supergoed zou doen. Dan begint het bij mij natuurlijk weer te kriebelen,” vertelt Marten, die het in het interview verder had over dat moeilijke dilemma: goud op de Spelen of het WK Ironman in Hawaii winnen. Over Yokohama zelf had Marten het volgende te vertellen: “Mijn kansen zijn groter zonder Kristian, maar de jongeren zullen beter geworden zijn. Ik ben vooral benieuwd naar de dynamiek in de race zonder Blummenfelt erbij. Ik ga mijn verantwoordelijkheid pakken en de koers in handen nemen. Hopelijk slaag ik erin om tijdens het fietsen met een kopgroep een beslissende kloof te slaan,” aldus Marten.

Lees hier het volledige interview met Marten Van Riel.

Wie de vrouwen wil volgen zaterdag 14 mei moet vroeg opstaan. Valerie Barthelemy duikt rond 3 uur Centraal Europese Tijd het water in. De start van de mannen is 3 uur later, om 6 u. ’s ochtends. De wedstrijden zijn zoals altijd live te volgen op triathlonlive.tv.

Startlijst WTCS Yokohama 2022 Vrouwen

Startlijst WTCS Yokohama 2022 Mannen