Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3 Belgische meisjes en 3 jongens naar finale op Junior Europe Triathlon Cup in Caorle
De Belgische juniores attent mee voorin op de fiets in de halve finale in Caorle (foto; 3athlon.be)
Nieuws

3 Belgische meisjes en 3 jongens naar finale op Junior Europe Triathlon Cup in Caorle

De Belgische junior-triatleten hebben het vrijdag zeer goed gedaan in de halve finales van de Junior Europe Triathlon Cup in het Italiaanse Caorle, waardoor er zaterdag 6 Belgen in de finale aantreden, 3 meisjes en 3 jongens. Bij de jongens gingen na 300 meter zwemmen, 9,8 km fietsen en 1.900 meter lopen de 7 snelsten van de 4 halve finales door en de 3 snelste verliezers. Bij de meisjes volstond top-9 voor kwalificatie voor de finale, aangevuld met de 4 snelste verliezers. Wout Ghielens, Balte Thijs en Raf De Dobbelaere bij de jongens en Nele Dequae, Hasse Fleerackers en Eline Debecker bij de meisjes staan zaterdag in de finales.

Emiel Torfs en Jasper Devos grijpen net naast finaleplaats

De jongens mochten als eerste het water induiken in Caorle. De halve finales begonnen met een domper in de eerste reeks. Cis Huyghe en Bastien Vandermunter waren na de 300 meter zwemmen al veroordeeld tot achtervolgen. Huyghe wisselde nog als achtste maar had niet zijn beste loopbenen. Als eerstejaars werd hij nog wel 17de en Bastien werd 22ste. In de 2de reeks was het wel raak. Wout Ghielens stormde naar een knappe vijfde plaats. Thibaut Cannaerts vond zijn loopbenen niet en werd 19de. Ook in de derde halve finale was er Belgisch succes, met Balte Thijs die net naast het podium greep en 4de werd. Twee plaatsen verderop verzilverde ook Raf De Dobbelaere een finaleplaats. Voor Emiel Torfs en Jasper Devos werd het een zure 4de reeks waarin ze op een handvol seconden van de finale strandden op plaats 10 en 11.

Eline Debecker op podium in halve finale

In de eerste reeks bij de meisjes kwam Juliette Jannedothee nooit in aanmerking voor de kwalificatie. Zij eindigde als 23ste. In de tweede reeks was het wel prijs. Eline Debecker kwam als tweede uit het water, bleef de hele tijd voorin en liep naar een heel mooie derde plaats. Ook Nele Dequae deed het uitstekend. Na een minder goed zwemnummer slaagde ze er toch nog in om op te schuiven naar een zesde plaats waardoor de finale binnen was. In de laatste halve finale speelde Hasse Fleerackers een hele tijd mee voor het podium, maar dat miste ze op 7 seconden na. Met een mooie vierde plaats mag zij ook zaterdag naar de finale. Rhune Vansteenkiste vocht voor wat ze waard was, maar viel net naast de prijzen op de 12de plaats.

De finales starten zaterdag om 14 u. voor de meisjes en om 15 u. voor de jongens. In de namiddag komen ook nog Arnaud Mengal, Adrien Deharre, Peter Denteneer, Thomas Guilmot, Severine Bouchez en Katrien Maes bij de elites aan de start. De vrouwen starten om 16u30 en de mannen om 18u30. Zondag volgt dan nog de Mixed Team Relay bij de juniores.