Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Georgia Taylor-Brown wint spectaculaire WTCS in Yokohama, Valerie Barthelemy in top-20
De kopgroep in de WTCS van Yokohama met rechts winnares Georgia Taylor-Brown (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Georgia Taylor-Brown wint spectaculaire WTCS in Yokohama, Valerie Barthelemy in top-20

De Britse triatlete Georgia Taylor Brown heeft het World Triathlon Championship Series seizoen geopend met een knappe zege in Yokohama na een spectaculaire kwarttriatlon die gedomineerd werd door een kopgroep van negen. Het was een uitgemeten kans geweest voor Valerie Barthelemy om een top-10 plaats te pakken, maar ondanks een sterk zwemnummer miste onze Belgian Hammer op een haar na de aansluiting met de kopgroep.

Valerie Barthelemy kwam als 13de uit het water op slechts 12 seconden van Maya Kingma. De Nederlandse trok na een snelle wissel meteen hard door waardoor er in de eerste kilometers een kopgroepje ontstond van 14 atletes. Valerie slaagde er net niet in om de aansluiting te maken. Ze deed haar deel van het werk maar het gat werd al snel groter. De kopgroep werd ondertussen uitgedund door aanvallen en valpartijen. Op het natte parcours waren Laura Lindemann en Cassandre Beaugrand de belangrijkste slachtoffers.

Zo bleven ze vooraan met negen over. Kingma, Duffy, Taylor-Brown en Knibb probeerden nog even in de aanval te gaan, maar Spivey, Kasper, Lombardi, Periault en Knoll kwamen opnieuw aansluiten. Op naar een loopfinale met negen, waarvan er na 1 ronde lopen nog 5 overbleven: Georgia Taylor-Brown, Leonie Periault, Emma Lombardi, Maya Kingma en Flora Duffy.

In de laatste kilometer zette Taylor-Brown een verschroeiende aanval in. De wereldkampioene van 2020 pakte haar eerste WTCS-overwinning van 2022 in 1u51’44 met zes seconden voorsprong op de Franse Leonie Periault die het verrassend haalde van Flora Duffy in de strijd om het zilver. Lombardi werd vierde en Kingma knap vijfde. Valerie Barthelemy liep naar een 19de plaats in 1u57’12. Een opsteker is alvast dat als ze mee had kunnen aansluiten een top-10 plaats zo goed als zeker was geweest.

Uitslag WTCS Yokohama 2022 vrouwen