Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kjel De Hertog wint voor eerst in 4 jaar weer triatlon, Liesbeth Verbiest snelste vrouw in Damme
Kjel De Hertog op het hoogste schavotje op het podium in de Viven kwarttriatlon in Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Nieuws

Kjel De Hertog wint voor eerst in 4 jaar weer triatlon, Liesbeth Verbiest snelste vrouw in Damme

In 2018 had Kjel De Hertog een succesjaar met zeges in onder andere Aarschot, Beernem, het militair kampioenschap en Ieper. De overwinning in september 2018 in Ieper was voorlopig zijn laatste, maar zondag brak hij de ban in de derde editie van de Viven kwarttriatlon in Damme. Ondanks het drukke triatlonweekend met onder andere het BK sprint, trok deze mooie wedstrijd enkele mooie namen aan. Vooral de LTTD-atleten uit Deinze waren met velen afgezakt naar de polders rond het Kasteel van Oostkerke. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen was er niets te doen aan de uiteindelijke winnaars Kjel De Hertog en Liesbeth Verbiest.

Kjel De Hertog kwam als eerste uit de Leopoldsvaart aan de Sifon met een kleine halve minuut voorsprong op ploegmaat Dries Demeulenaere. Achter hen volgden twee jonkies van het TBT uit Brugge: Camiel Vandenbussche en Luka Baert, dan al op meer dan een minuut van de leider. Op de fiets bouwde De Hertog zijn voorsprong gestaag uit en kwam als eerste de tweede wisselzone in het centrum van Oostkerke binnen.

Spannende strijd om derde plaats

Dries Demeulenaere volgde nog steeds als tweede in het gezelschap van Camiel Vandenbussche. Ruben Vandevoorde kwam in het fietsen sterk opzetten. Hij kende echter een moeilijke dag in het lopen en viel net buiten de top tien. Vandevoorde betrad de tweede wisselzone in een groepje van vijf met LTTD ploegmakker Niels Vandenbroele. Het groepje bestond verder uit Frederik Boussy, Jonas Mertens en Tom Defoort. Deze laatste twee besloten er een stevig loopduel van te maken. Er was nog een podiumplek te verdelen en daar hadden ze allebei veel zin in. Ze gunden elkaar geen meter tot de laatste rechte lijn.

Kjel De Hertog soleerde naar een mooie overwinning op de kwarttriatlon in Damme. Thuisatleet Camiel Vandenbussche werd tweede en mocht zo voor het tweede jaar op rij het podium op. In de spannende strijd om de derde plaats was het ATRIAC-er Jonas Mertens die aan het langste eind trok. Na zijn tiende plaats vorig jaar werd hij hier knap derde achter De Hertog en Vandenbussche. Tom Defoort moest zich tevreden stellen met de vierde plek. Achter hen volgde de rest van de LTTD delegatie met Devlin Derudder voor sterke zwemmer Dries Demeulenaere en Niels Vandenbroele.

Sterk fiets- en loopnummer van Liesbeth Verbiest

Het damespodium met Liesbeth Verbiest als winnares in de Viven kwarttriatlon in Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Het damespodium met Liesbeth Verbiest als winnares in de Viven kwarttriatlon in Damme (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)

Bij de vrouwen kwam Renée Vanderheyden als eerste uit het water. Zij zette een heel sterke derde zwemtijd algemeen neer. Op twee en een halve minuut volgde Shelsea Weyn en nog eens een minuut later Liesbeth Verbiest. Verbiest panikeerde echter niet, wetende dat zij kan rekenen op een sterk fiets- en loopnummer.

Nog in de eerste ronde fietsen, ging Verbiest over Weyn en Vanderheyden. In de tweede ronde reed ze verder en verder weg van de tegenstand. Met bijna zes minuten voorsprong kon de TRT-atlete rustig haar loopschoenen aantrekken in de tweede wisselzone. Ook in het lopen viel er niets meer aan de sterke Liesbeth Verbiest te doen. In de schaduw van het Kasteel van Oostkerke pakte ze de overwinning. De vierde van vorig jaar, Emelie Butseraen kwam uit de achtergrond terug en werd knap tweede. Snelste zwemster Renée Vanderheyden werd derde voor Shelsea Weyn en Isaline Soenen.

Uitslag Viven kwarttriatlon Damme 2022 Mannen

Uitslag Viven kwarttriatlon Damme 2022 Vrouwen