Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Menno Koolhaas is Belgen te snel af in 111 Bilzen, Astrid Van Cauwelaert pakt 2 op 2
Menno Koolhaas wint de 111 triatlon van Bilzen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Menno Koolhaas is Belgen te snel af in 111 Bilzen, Astrid Van Cauwelaert pakt 2 op 2

De iLumen 111 van Bilzen, een triatlon met 1.000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen, is een prooi geworden voor Menno Koolhaas en Astrid Van Cauwelaert. De Nederlandse topper Menno Koolhaas rondde een indrukwekkende solo succesvol af. Astrid Van Cauwelaert ging ook van start tot finish aan de leiding, al warenj de verschillen bij de vrouwen wat kleiner dan bij de mannen. Voor Van Cauwelaert, de Belgische triatlete die uitkomt voor het Nederlandse Edo Sports Team, was het de tweede overwinning op een week tijd. Vorige week was ze nog de beste in de City Triatlon in Leuven.

Menno Koolhaas, in volle voorbereiding op de Ironman Frankfurt over vijf weken, ging in de 1.000 meter zwemmen meteen duidelijk aan de leiding. Hij pakte ruim een halve minuut op Adam Lambrechts en de andere achtervolgers. Koolhaas ging er stevig tegenaan in het fietsen. Nog voor halfweg bedroeg het verschil met drie achtervolgers al bijna 4 minuten. Tim Van Hemel, Adam Lambrechts en Simon Van Langenhove kregen in de tweede helft van het fietsen het gezelschap van 4 triatleten, met de Brit Jack Allison, de Nederlanders Robert De Korte en Dylan Thissen en de Belg Joris Aerden. De 7 achtervolgers wisten het verschil nog te beperken tot 3’30.

Maar in de 10 km lopen stond er geen maat op Menno Koolhaas. Hij tankte extra vertrouwen voor de Ironman Frankfurt met een overtuigende overwinning in 3u11’51. Tim Van Hemel was de beste van de rest met een tweede plaats op 8’23 van Koolhaas. “Ik had vandaag een echte off-day,” vertelde Tim. “Ik voelde al in het zwemmen dat ik de power miste om echt mee te kunnen gaan. En na 20 km fietsen wist ik dat het niks zou worden. Jammer, want ik had graag met Menno gestreden om de overwinning. Maar dit doet niks af aan zijn overwinning. Menno was erg sterk vandaag,” aldus Van Hemel.

De derde plaats ging naar een blije Simon Van Langenhove die in de slotronde van de 10 km lopen naar een verdiende podiumplaats liep. Bram Smit werd vierde, voor Joris Aerden en Jack Allison. De zevende plaats was voor Nicolas Auverdin die daarmee de beste werd bij de Masters.

Solo van Astrid Van Cauwelaert

Bij de vrouwen kregen we ook een solo van Astrid Van Cauwelaert. Na haar verrassende zege in Leuven vorige week hield ze deze keer Diede Diederiks en Janien Lubben achter zich. Na de 100 km fietsen bedroeg het verschil 2’45 op Diederiks en Lubben. Diede maakte in de 10 km lopen nog wat tijd goed, maar haar ploeggenote deelde haar wedstrijd perfect in. Astrid Van Cauwelaert pakte een week na Leuven haar tweede zege op rij in 3u38’26. Diede Diederiks werd op anderhalve minuut tweede en Janien Lubben pakte de derde plaats.

Op de sprinttriatlon pakten Wouter Simons en de Nederlandse Maaike Telkamp de overwinning. Wouter Simons haalde het voor Yander Fabri en thuisatleet Bart Van Oirbeek. Maaike Telkamp pakte de zege tegen thuisatlete Laurien Billen en Marijke Abma.

Uitslag 111 Triatlon Bilzen 2022

Uitslag sprinttriatlon Bilzen 2022