Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck blij met 9de plaats in Championship in Samorin, topfavoriet Gustav Iden wint
Pieter Heemeryck loopt naar de 9de plaats in The Championship in Samorin (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Pieter Heemeryck blij met 9de plaats in Championship in Samorin, topfavoriet Gustav Iden wint

Pieter Heemeryck is zondag negende geworden in The Championship in Samorin, het officieuze WK van Challenge Family op de halve triatlon. Er leek zelfs een hele tijd meer in te zitten, zeker omdat de Domo-Scott triatleet na de 90 km fietsen als leider in de wisselzone binnenkwam. De winst ging zoals verwacht naar de Noorse topfavoriet Gustav Iden. Pieter liep naar de negende plaats en was daar blij mee. “Vandaag voelde ik eindelijk nog eens dat ik het waard ben om proftriatleet te zijn,” vertelde Pieter.

https://www.instagram.com/p/Cd3lH9MtUmc/

“Dit is mijn eerste fatsoenlijke resultaat op een halve triatlon sinds een hele lange tijd,” reageert Pieter. “Stapje voor stapje kom ik weer terug op mijn oude niveau en gelukkig is het seizoen nog lang genoeg om de volgende stap te zetten. Het zwemmen ging goed en ik kwam op 50 seconden van de koploper uit het water. Op de fiets probeerde ik het op de ‘old school’ manier en concentreerde ik me om zo snel mogelijk vooraan in de wedstrijd te komen. Met de hulp van Michael Taagholt lag het tempo hoog en in de laatste 10 km slaagde ik erin om weg te geraken en alleen in T2 binnen te komen.”

“De eerste loopronde ging perfect maar daarna kwam de vermoeidheid van het WK Ironman in St-George opzetten. Ik heb in functie van de PTO Tour cut-off voor elke seconde gewerkt om de race te finishen op een 9de plaats. Vandaag voelde ik eindelijk nog eens dat ik het waard ben om een proftriatleet te zijn, dus ik ga naar huis met een hoop motivatie voor mijn volgende doelen. Dit verhaal is nog niet voorbij,” aldus Heemeryck.

Goud, zilver en brons bij age groupers

https://www.instagram.com/p/Cd3oUOVIiCQ/

Pieter Heemeryck was niet de enige Belg in Samorin. Ook Stenn Goetstouwers deed mee bij de pro’s in The Championship maar hij moest vroegtijdig uit de wedstrijd stappen, het is ons nog niet duidelijk wat precies de reden was.

De Belgische age group triatleten zorgden voor drie medailles, met op kop natuurlijk de knappe overwinning van Dieter Comhair in de M25 leeftijdscategorie en een tweede plaats overall bij de age groupers. In diezelfde categorie werd Jari Heyse overigens 7de. Verder was er ook zilver voor Bruno De Decker bij de M55 en Filip Sheridan pakte brons bij de M40. Caroline Arts zorgde voor de beste Belgische prestatie bij de vrouwen met een 5de plaats in de F25 categorie.