Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jasper Sabbe wint voor ‘De Phil’ in Izegem, Katrien Maes domineert vrouwenrace
Het podium in Izegem met centraal Jasper Sabbe (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jasper Sabbe wint voor ‘De Phil’ in Izegem, Katrien Maes domineert vrouwenrace

Triatleten Jasper Sabbe en Katrien Maes hebben een indrukwekkende prestatie neergezet in de kwarttriatlon van Izegem, voor het eerst in mei, op Hemelvaart. De vroegere halfoogstklassieker kreeg een aantal keer met blauwalg af te rekenen. Nu was de waterkwaliteit veel beter en kon er weer in Izegem gezwommen worden, met fiets- en looppassages op de grote markt. Sabbe zorgde voor de mooiste finish van het jaar, want hij kwam in principe met zijn 2 over de streep, een zege die hij opdroeg aan ‘De Phil’…

Joachim Wera kwam met kleine voorsprong op Jasper Sabbe als eerste uit het water. Sabbe ging er op de fiets hard vandoor, maar kreeg het gezelschap van een sterke Rob Carmans en Sven Vandenbroucke. Met drie pakten ze een mooie voorsprong op drie achtervolgers. Matthias Allegaert, Milan Verschaeve en Pieter Luyckx vogden op een halve minuut, en nog een anderhalveminuut verderop volgde een groep met onder andere Joachim Wera en Toon Mariën. In het lopen kwam Toon Mariën vanuit de achtergrond nog sterk opzetten. Jasper Sabbe pakte een comfortabele voorsprong op Rob Carmans en Sven Vandenbroucke, maar toen Mariën terugkwam in tweede positie tot op minder dan een minuut werd het nog even spannend.

Jasper Sabbe liep de 10 km lopen met zijn rode haarband, en in zijn hand de oude groene haarband van zijn overleden maatje Kasper Lagae. Dat gaf hem vleugels. Hij bleef nog uit de greep van Toon Mariën en pakte zijn eerste zege in een kwarttriatlon, een heel emotionele overwinning die hij opdroeg aan ‘De Phil’. Toon Mariën werd op 40 seconden tweede. De derde plaats ging naar Rob Carmans voor Joachim Wera en Pieter Vanderhenst, die vorige week nog op het podium van de Valtriman stond.

Sterke solo van Katrien Maes

Katrien Maes tussen Linde Herreman en Bieke Trenson (foto: 3athlon.be)
Katrien Maes tussen Linde Herreman en Bieke Trenson (foto: 3athlon.be)

Voor Katrien Maes werd het een ware demonstratie in Izegem, ze ging bijna van start tot finish overtuigend aan de leiding. Linde Herreman, die in het zwemmen nog net voor Katrien uit het water kwam, probeerde het gat nog te beperken maar in de 42 km fietsen maakte Katrien definitief het verschil. In dat onderdeel schoof Bieke Trenson nog mooi naar voor, voorbij aan Evelien Keuppens. In de 10 km lopen greep Bieke de derde plaats en die stond ze niet meer af. Linde Herreman bleef ook stevig de tweede plaats vasthouden. Maar dat gebeurde op ruime afstand van verdiende winnares Katrien Maes, die een week na het zilver op het BK sprint nu een mooie zege in Izegem pakte. Ze was overigens blij dat de podiumceremonie snel volgde zodat ze terug naar de studieboeken kon, want haar eerste examens komen er aan in haar geneeskunde studies.

Uitslagen Kwarttriatlon Izegem 2022