Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet pakt wereldtitel Deca Ultra Triatlon met nieuw wereldrecord over 10 volle triatlons
Kenneth Vanthuyne finisht met de Belgische vlag op het WK Deca Ultra Triatlon in Zwitersland (foto: Swissultra RR)
Nieuws

Belgische triatleet pakt wereldtitel Deca Ultra Triatlon met nieuw wereldrecord over 10 volle triatlons

De Belgische triatleet Kenneth Vanthuyne heeft dit weekend de Swiss Ultra Triatlon gewonnen en pakte zo de wereldtitel Deca Ultra Triatlon ofwel 10 keer de normale volledige triatlon afstand. Met een eindtijd van 182u43’43 over de 38 km zwemmen, 1.800 km fietsen en 422 km lopen, verpulverde hij het vorige wereldrecord van de Duitser Jung met maar liefst zeven uur. Op het moment dat we dit nieuws publiceren moeten er nog altijd 15 van de 18 overblijvende triatleten binnenkomen. Het is overigens een enorm zware uitdaging. Zo moest de Pool Robert Karas, één van de favorieten met een ambulance werden afgevoerd omdat hij te diep gegaan was.

Kenneth Vanthuyne slaagde er wel in om tijdens zijn Deca Continuous, zoals de tienvoudige triatlon wordt genoemd (om het verschil te maken met de Deca waarin tien dagen na elkaar een volle triatlon wordt gedaan), zijn krachten goed te doseren. Hij deed 12u42 over de 38 km zwemmen en ging dan al aan de leiding met een halfuur voorsprong op Richard Jung. In het fietsen moesten de atleten in het Zwitserse Buchs 200 rondjes van 9 km fietsen. Vanthuyne deed er 94 uur over en zag de Pools-Nederlandse Adrian Kostera voorbij komen en ook Jung kwam een stuk dichterbij.

Vanthuyne is een ervaren ultraloper en rekende op zijn constante tempo om in de 422 km lopen de Pool en de Duitser te kloppen. Kenneth Vanthuyne pakte de wereldtitel Deca Ultra Triatlon in een nieuw wereldrecord van 182u43’43. De Duitser Jung brak ook zijn oude wereldrecord maar sneuvelde op 5 uur en 5 minuten van onze landgenoot op de tweede plaats. Adrian Kostera is op dit moment (maandagavond 22 augustus) nog altijd maar de derde triatleet die binnen is. Kostera pakte het brons in 189u55’20.

Uitslag WK Deca Ultra Triatlon Swissultra 2022