Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zo ziet het er uit als je je laatste kans op Ironman Hawaii met 2 handen grijpt
Pieter Heemeryck komt als tweede over de streep en pakt zijn Kona-slot in de Ironman Kalmar (foto: Ironman Kalmar RR)
Foto van de Week

Zo ziet het er uit als je je laatste kans op Ironman Hawaii met 2 handen grijpt

We komen nog eens graag terug op de schitterende prestatie van Pieter Heemeryck zaterdag in de Ironman Kalmar, waar hij tweede werd achter tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee. In het van sfeer kolkende Ironman-stadion van Kalmar (al meermaals verkozen tot het meest luidruchtige publiek ter wereld) maakte Pieter Heemeryck eindelijk zijn droom waar. Het was zijn allerlaatste kans om zijn kwalificatie voor de Ironman van Hawaii af te dwingen en die kans greep hij met beide handen. Dat hij dat deed in 7u46’39 maakt het alleen nog maar mooier. Slechts 1 Belgische triatleet ging ooit sneller over de finish na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen: Marino Vanhoenacker in Klagenfurt in 2011 toen hij op dat moment een nieuw wereldrecord Ironman vestigde. Aangezien je op deze foto van Ironman duidelijk ziet hoe diep je in je krachtenarsenaal hebt getast om je ultieme droom bij je allerlaatste kans waar te maken, is dit een meer dan terechte Foto Van De Week. We kijken in oktober dan ook met veel plezier uit naar het Kona-debuut van Pieter Heemeryck en Kenneth Vandendriessche…