Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen stunt in World Cup triatlon en spurt naar zilver in Bergen
Jolien Vermeylen strandt op een seconde van winnares Tilda Mansson in de World Cup triatlon in Bergen (foto; World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Jolien Vermeylen stunt in World Cup triatlon en spurt naar zilver in Bergen

De Belgische triatlete Jolien Vermeylen heeft in de World Cup triatlon van Bergen bijna voor een absolute stunt gezorgd met een tweede plaats in een superspannende eindspurt met het Zweedse toptalent Tilda Mansson. Vermeylen streed de hele dag mee voorin en ook in het afsluitende lopen, bleef ze samen met de jonge Mansson aan kop. De regerende wereldkampioene bij de juniores bleek in de eindspurt net een tel sneller dan Jolien Vermeylen die op 1 seconde van de Zweedse knap tweede werd en haar goeie vorm letterlijk verzilverde met haar allereerste podium op wereldbeker-niveau. Valerie Barthelemy werd zevende

Tilda Mansson is al even een fenomeen bij de juniores. Waar we eerst dachten dat het met haar gestalte te maken heeft, bevestigde ze in de allereerste World Cup triatlon in het Noorse Bergen dat ze ook gewoon op topniveau mee kan spelen. Na de 750 meter zwemmen in water van 15,6 graden bleven de verschillen beperkt. Hoewel we een aantal aanvalspogingen kregen, trok na de 20 km fietsen een grote groep naar T2. De Britse atletes Olivia Mathias en Kate Waugh openden de debatten in de 5 km lopen.

Na de eerste ronden kwamen Vermeylen en Mansson vooraan postvatten. Ze bleven de hele tijd samen en vochten het uiteindelijk uit op het ‘blue carpet’. In de spurt was Tilda Mansson net een seconde sneller. De Zweedse won in 1u02’48. Jolien Vermeylen pakte het zilver en mocht voor het eerst in haar carriere op het podium van een wereldbeker plaatsnemen. De Britse Waugh werd derde op zes seconden van Mansson. Ook Valerie Barthelemy deed het uitstekend met een knappe zevende plaats op 24 seconden van de Zweedse.

Uitslag World Cup Triathlon Bergen Vrouwen 2022

Blummenfelt verliest in spurt van Coninx

Dorian Coninx klopt Kristian Blummenfelt in Bergen (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Dorian Coninx klopt Kristian Blummenfelt in Bergen (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)

Bij de mannen waren alle ogen gericht op Kristian Blummenfelt, maar de Noor kon het voor eigen volk niet waarmaken. In de spurt was, man in vorm, Dorian Coninx net te sterk voor Big Blu. De Franse triatleet pakte de overwinning in 55’37 met 1 seconden voorsprong op Blummenfelt. De Noor Thorn Vetle Bergsvik werd derde op 5 seconden. Noah Servais was de beste Belg op de 23ste plaats op net geen twee minuten. Jorre Van De Weyer werd 36ste.

Uitslag World Cup Triathlon Bergen Mannen 2022