Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete & Ilona Eversdijk heersen tijdens de 111 Triathlon in Deinze.
Foto Just Jean Media
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete & Ilona Eversdijk heersen tijdens de 111 Triathlon in Deinze.

Traditie getrouw stond vandaag de 111 Citytriathlon van Deinze op het programma. Zowel bij de dames en de heren was al snel duidelijk wie met winst zou gaan lopen. Tom Vander Hoogerstraete rondde zijn solo knap af en Ilona Eversdijk duldde nooit enige tegenstand in de strijd om de overwinning. Een mooie strijd om de podiumplaatsen kregen we evenwel te zien.

Mooie strijd na eenzame leider

Enkel tijdens het zwemmen kreeg Tom Vander Hoogestraete het gezelschap van LTTD-atleet Bram Van Der Plas. Maar met de wisselzone in zicht kon Tom alsnog een kloofje slaan en zo begon de SMO-Scott atleet aan zijn lange solo. In de achtergrond kreeg hij enkel nog tegenstand van Victor Alexandre die nog even aandrong maar uiteindelijk toch nog een drietal minuten moest plaats geven op de leider. Daarachter bleef een groep van zes samen waardoor we een zeer mooie strijd kregen om de resterende podiumspot.

Foto Just Jean Media

Terwijl Tom Vander Hoogerstraete in het lopen zijn triomftocht verderzette ging Quentin Devos er na de wisselzone als een speer vandoor in de strijd om het podium. Bij het ingaan van de laatste loopronde kreeg hij zelf Victor Alexandre in het vizier. Intussen wist Bram Van Der Plas al hoelaat het was. Hij moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Nadat Tom Vander Hoogerstraete als winnaar de finish overschreed haalde Quentin Devos alsnog Victor Alexandre in, in deze volgorde flankeerde het tweetal Tom dan ook op het podium. Kim Colpaert vervolledigde de top vijf.

Eenzame Ilona Eversdijk volgt zichzelf op

Bij de dames stond er geen maat op Ilona Eversdijk. De Nederlandse die eerder dit jaar al de Cave Triatlon op haar naam schreef nam al van bij het zwemmen het heft in handen. Discipline per discipline liep ze verder weg van haar concurrentes om uiteindelijk op overtuigende manier zichzelf op te volgen in deze 111 triathlon in Deinze.

Haar landgenote Nelleke Baldé mocht even later mee op het podium en voor Valerie Kesselaers werd het evenzeer een zeer mooie triathlondag. Zij flankeerde als eerste Belgische dame haar twee Noorderburen op het podium.