Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog een klepper minder in Ironman Hawaii, Joe Skipper haakt af en is wellicht niet enige
Joe Skipper eerder dit jaar op de Lausitzring waar hij onder de 7 uur dook (foto: Instagram Joe Skipper RR)
Hawaii

Nog een klepper minder in Ironman Hawaii, Joe Skipper haakt af en is wellicht niet enige

We hebben nog maar net de lijst gepubliceerd met de voor het WK Ironman in Hawaii gekwalificeerde pro-triatleten, of we mogen alweer een grote naam schrappen. Na het forfait van de geblesseerde Jan Frodeno laat de Brit Joe Skipper, die dit jaar nog uitpakte met een succesvolle sub-7 triatlon, weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij er in Kona bij zal zijn. Skipper heeft problemen met vlucht en verblijf naar en in Kona en het kostenplaatje komt ver boven de 10.000 pond uit. De Britse toptriatleet is niet de enige die twijfelt over deelname aan Kona.

Geannuleerd verblijf aan drievoudige prijs weer op de markt

https://www.instagram.com/p/Ch27WEirBdO/

Het WK Ironman wordt in Hawaii voor het eerst gespreid over twee dagen (wat eerder al in St-George en in de 70.3 Ironman WK’s gebeurde). Daardoor is het totale aantal triatleten op Big Island ook bijna verdubbeld. Daardoor is er ook nauwelijks nog aanbod aan condo’s, appartementen en woningen in Kailua-Kona en moet je al bijna tot in Hilo rijden aan de andere kant van het eiland om nog iets enigzins betaalbaar te vinden.

Veel verhuurders annuleren ook vaak het door triatleten geboekte verblijf om het vervolgens aan de drie- of viervoudige prijs terug op de markt te gooien. Dat overkwam ook Joe Skipper en zelfs onze landgenoot Kenneth Vandendriessche, die gelukkig al een ander verblijf gevonden heeft. Later deze week komen we op 3athlon.be nog even terug op deze problematiek én oplossingen voor Belgische triatleten en supporters die nog een verblijfplaats zoeken.

Andere pro’s en age groupers ook in problemen

Ook de vluchten naar Kailua-Kona zijn gemiddeld drie tot vier keer duurder. Wie niet flexibel kan vliegen, vanaf verschillende luchthavens en wisselende tijdstippen, betaalt voor een directe vlucht van Zaventem naar Kona via de Amerikaanse Westkust al gauw tussen 1.800 en 2.800 dollar of euro. Want ook het feit dat de dollar 1 op 1 tegenover de euro staat, maakt het er niet goedkoper op. Wij trekken met 3athlon.be met journalist en fotograaf naar Kona, maar waar we vroeger gemiddeld een 400-tal euro kwijt waren voor onze huurwagen, ligt ook die prijs rond 1.500 euro.

Joe Skipper komt op een bedrag van meer dan 10.000 pond uit en als hij het goed wil doen, hoort daar ook nog een voorbereiding bij in Maui, nog extra kosten dus. En dat is het de Brit niet waard. Via Instagram lanceerde hij een oproep en uit de reacties blijkt dat hij niet de enige pro-triatleet is die twijfelt over deelname en dat ook redelijk wat age groupers denken aan afhaken wegens te duur en te complex. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Andi Dreitz krijgt wildcard, Radka Kahlefeldt heeft klierkoorts

Voor Joe Skipper is het extra zuur want hij miste eerder dit jaar al het WK Ironman in St-George door een Covid-19 besmetting. Bij de vrouwen moet Radka Kahlefeldt afmelden voor Hawaii door klierkoorts (ook wel bekend als de ziekte van Pfeiffer). Eerder haakte ook al Jan Frodeno af door een blessure aan zijn heup. Zijn plaats wordt overigens ingenomen door Andi Dreitz. De Duitse triatleet kreeg van de organisatie een wildcard om op 8 oktober aan het WK Ironman deel te nemen omdat hij eerder dit jaar tijdens het WK in St-George onderuit werd gereden door een motor.