Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vlaamse Waterwegen verbieden zwemmen tot 30 september, triatlons Turnhout en Hasselt worden duatlon
Het Taxantria Team bij de jachthaven aan de Nieuwe Kaai waar in september de kwarttriatlon van Turnhout een duatlon wordt (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Vlaamse Waterwegen verbieden zwemmen tot 30 september, triatlons Turnhout en Hasselt worden duatlon

Op net geen twee weken van de start van de HB Accountants triatlon van Turnhout heeft de Turnhoutse triatlonclub Taxantria noodgedwongen de triatleten moeten inlichten dat alle wedstrijden een duatlon worden. Er is al een tijdje sprake van blauwalg in het kanaal Dessel-Schoten en hoewel de weersomstandigheden stilaan beginnen te veranderen, hebben de Vlaamse Waterwegen besloten om alvast tot 30 september een recreatieverbod voor het hele kanaal in te roepen. Ook voor de triatlon wordt er geen uitzondering gemaakt. En dus wordt het zwemmen op zondag 25 september vervangen door een loopproef. Ook in Hasselt wordt volgende zondag de triatlon omgevormd naar een duatlon.

“De Vlaamse Waterweg heeft een absoluut recreatieverbod uitgevaardigd op het kanaal Dessel-Schoten, omwille van aanwezige blauwalgen, tot en met 30 september. Bijgevolg trokken zij ook onze vergunning voor het zwemonderdeel in,” luidt het bij Taxantria. “We hebben vandaag nog overleg gepleegd of de beslissing nog vooruit geschoven kon worden maar dit is echter niet mogelijk. We vinden het dan niet meer dan correct dat we de atleten nu ook zo snel mogelijk informeren over de stand van zaken.”

In de sprinttriatlon wordt er nu gestart met 2,5 km lopen, bij de kwarttriatlon moeten de deelnemers 3,5 km lopen. Inschrijven kan nog tot en met maandag 19 september via www.taxantria.be. Daarna zijn er nog daginschrijvingen mogelijk. “Wij betreuren ten zeerste dat we niet het voorziene programma kunnen aanbieden. Voor ons als nieuwe organisatie, na bijna anderhalf jaar voorbereiden, is dit ook een ontzettende teleurstelling. Maar we laten de moed niet zakken en maken er desondanks een topevenement van. We doen ons uiterste best om iedereen toch een geweldige sportbeleving te bezorgen,” aldus de organisatie.

Meer informatie vind je op de website van Taxantria.

Ook triatlon Hasselt wordt duatlon

Ook de triatlon van het Iron Team Hasselt in Kuringen kampt met hetzelfde fenomeen. De Vlaamse Waterwegen hebben ook voor het Albertkanaal een verbod tot en met 30 september ingesteld. En dus kan er zondag 18 september niet gezwommen worden. De 500 meter zwemmen wordt omgezet naar een loopproef. Meer informatie mag je verwachten op de website van het Iron Team Hasselt.