Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts doorbreekt de stilte in Oudenaarde.
Foto's Fourward Triatlon Van Vlaanderne
Nieuws

Bart Aernouts doorbreekt de stilte in Oudenaarde.

Met Bart Aernouts kreeg de Fourward Triatlon Van Vlaanderen een heuse klepper aan de start in Oudenaarde. Op een overtuigende manier nam hij ook de overwinning in de Vlaamse Ardennen. Bij de dames ging de zege naar An Ravestijn.

Vorig jaar opteerde de organisatie in Oudenaarde voor een nieuw parcours en dat bleek een schot in de roos. De Heuvels in de Vlaamse Ardennen moesten plaats maken voor het golvend parcours dat langs de andere kant van ‘De Donk’ op de atleten lag te wachten.

Op dat fietsparcours ontbond Bart Aernouts al heel snel zijn duivels. Enkel Hannes Cool kon nog ietwat in de buurt blijven van Bart maar al snel keek hij naar een achterstand aan van een viertal minuten. Ook in het looponderdeel bleef Bart Aernouts het tempo hoog houden waardoor hij bij zijn wederoptreden in België opnieuw met de zege aan de haal ging. Hannes Cool en Henri Verwee flankeerde hem op het podium.

Bij de dames nam tijdens het fietsonderdeel Trinity atlete An Ravestijn het heeft in handen. Daarna toonde ze zich ook in het lopen de sterkste dame en liep zo naar een knappe overwinning in Oudenaarde. In een spannende strijd om de resterend podiumplaatsen kwam Kim Aerts als tweede over de streep voor thuisatlete Laurence Desmet.