Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ondernemer, triatlonsponsor en straks ook Ironman triatleet: 4 opvallende Belgen in Ironman Hawaii
Michaël Schouwaerts gaat de fiets inchecken bij het WK Ironman in Hawaii (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Hawaii

Ondernemer, triatlonsponsor en straks ook Ironman triatleet: 4 opvallende Belgen in Ironman Hawaii

Onder de 164 Belgen in het WK Ironman Hawaii vinden we 4 opvallende triatleten terug, 4 ondernemers, die allemaal een passie hebben voor de triatlonsport, die atleten en clubs en wedstrijden sponsoren én die een gezamenlijke droom koesteren: een Ironman worden op het WK Ironman in Hawaii. Vrijdag kregen we Michaël Schouwaerts, Toon Veldeman, Koen Jansen en Ismael Ben Al-Lal voor onze camera.

Michaël Schouwaerts: “Leading by example”

Hij is voorzitter van Triatlon Vlaanderen, CEO van Sportoase en sponsor van heel wat triatleten, clubs en wedstrijden. In het verleden was hij er al een paar keer bij aan de zijlijn in Hawaii en daar begon zijn grote droom die zaterdag werkelijkheid wordt: deelnemen aan het WK Ironman in Hawaii.

Toon Veldeman: “Dit wordt mijn laatste”

Toon Veldeman is 1 van de 4 broers die niet alleen bekend zijn als triatleten, maar ook als de zaakvoerders van de Veldeman BV in Dendermonde, sponsors van 3MD Dendermonde en onder andere Bart Aernouts. Voor Toon wordt het naar eigen zeggen zijn laatste keer Ironman Hawaii.

Ismael Ben Al-Lal: “Proberen te geniet van mijn tweede keer Hawaii”

Als zaakvoerder van iLumen gooide Ismael Ben Al-Lal een aantal jaren geleden zijn levensstijl helemaal om. “Ik was toen meer dan 30 kg zwaarder en woog meer dan 100 kg. Door de triatlonsport ontdekte ik een gezonde levensstijl en de passie voor de sport was geboren,” aldus Ismaël, ook bekend als sponsor van het Triatlon Team Limburg en de iLumen 111 triatlon van Bilzen.

Koen Jansen: “Leuk om in dezelfde race als Kenneth te zitten”

Als CEO van ITZU was Koen Jansen een aantal jaar geleden van dichtbij betrokken bij het triatlonteam dat hij oprichte. Hij wordt nog altijd getraind door Luc Van Lierde én hij sponsort Kenneth Vandendriessche, die ondertussen ook werknemer is geworden bij ITZU.

Volg het WK Ironman in Hawaii nu live op 3athlon.be