Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet pakt vijfde plaats in SGRail100 triatlon van Jan Frodeno in Girona
Jan Frodeno en Sebastian Kienle amuseren zich op de gravel in de SGRail100 in Girona (foto: Instagram Jan Frodeno RR)
Multisports

Belgische triatleet pakt vijfde plaats in SGRail100 triatlon van Jan Frodeno in Girona

De Belgische triatleet Pieter-Jan Penne, onder de Belgische triatleten vooral bekend als PJ Penne, heeft zondag een knappe vijfde plaats behaald in de SGRail100 in Girona, een triatlon met 1.500 meter zwemmen, 92 km gravelbiken en 10 km trailrunnen. De wedstrijd is vooral populair en hip omdat hij georganiseerd wordt door GOAT Jan Frodeno. De Greatest Of All Times deed overigens zelf mee en werd 35ste, zijn eerste race sinds zijn blessure die hem weghield van het WK Ironman in Hawaii.

Niet iedereen kan zeggen dat hij wereldtopper Sebastian Kienle geklopt heeft, maar PJ Penne eindigde met zijn vijfde plaats een stuk dichter achter winnaar Colin Szuch. De Amerikaan legde de SGRail af in 4u21’19 en was maar liefst 22 minuten sneller dan de Sloveen Jakob Mamic. Sebastian Kienle finishte als 14de, al was het hem, net zoals heel veel van de 242 starters vooral voor de fun te doen. Jan Frodeno deed zelf ook mee en was vooral blij dat hij na zijn blessure eindelijk weer eens een wedstrijdje kon doen. Bij de vrouwen won toptriatlete Laura Sidall voor Flora Colledge.

Uitslag SGRail100 Girona 2022