Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonsport in kijker op Sporza: “Ironman op je bucketlist? Waarom triatlon ook jouw sport kan worden”
De enorme wisselzone voor het WK Ironman op de pier in Kailua-Kona (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Triatlonsport in kijker op Sporza: “Ironman op je bucketlist? Waarom triatlon ook jouw sport kan worden”

In hun rubriek “Zelf Sporten” heeft Sporza het maandag uitgebreid over de triatlonsport, hoe Ironman triatlons steeds meer op de bucket list van veel sporters staan, hoe je eraan kan beginnen, en vooral hoe de triatlonsport meer en meer aan populariteit wint. Dat ziet ook Simon Plasschaert, algemeen directeur van Triatlon Vlaanderen. “Sinds 2021 zien we een gemiddelde jaarlijkse groei van 14%, met een grotere stijging bij de vrouwen dan bij de mannen. We stellen trouwens vast dat er alsmaar meer wedstrijden worden georganiseerd,” aldus Simon bij Sporza.

Voor het volledige artikel verwijzen we je graag naar de website van Sporza. maar deze 6 tips voor beginnende triatleten nemen we graag integraal over:

  1. Zin gekregen? Triatlon Vlaanderen organiseert tal van kennismakingsactiviteiten zoals begeleid openwaterzwemmen, fietssessies op het circuit van Zolder, Start to triatlon…
  2. Het najaar is een ideale periode om in te stappen en rustig op te bouwen naar voorjaarswedstrijden. De meeste clubs starten hun werking nu op. Je kan ook rechtstreeks aansluiten bij de federatie.
  3. Leen materiaal van een kennis voor je het zelf aankoopt. Je hoeft niet over het duurste of meest recente materiaal te beschikken om aan een wedstrijdje mee te doen.
  4. Sport verantwoord en stel realistische ambities. Triatlon doe je op je eigen niveau. Laat je niet verleiden door de snelheid van anderen. Iedereen komt met applaus over de finish.
  5. Ga op zoek naar enthousiastelingen in je omgeving of in een club. Hun tips en ervaringen zullen je vertrouwen geven voor je eerste wedstrijd. Ga vooraf eens naar een wedstrijd kijken.
  6. Schrijf je niet onmiddellijk in voor een Ironman of lange afstand maar kies voor een kwart- of sprinttriatlon in de buurt. Op de wedstrijdkalender van 3VL kan je met enkele parameters op zoek gaan naar de ideale wedstrijd.

Lees het volledige artikel op Sporza.be