Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League Triathlon finale in meest futuristische stad ter wereld
Nieuws

Super League Triathlon finale in meest futuristische stad ter wereld

Zaterdag 29 oktober wordt in Neom, in Saudi-Arabië, de finale gehouden van de Super League Triathlon. Op het eerste zicht lijkt het een niet zo voor de hand liggende optie om een triatlon te organiseren, maar Neom heeft blijkbaar heel wat troeven. Vooral bedoeld om investeerders en toeristen naar Saudi-Arabië te trekken, is Neom misschien wel de meest futuristische en daarmee opmerkelijke stad ter wereld. Het is voor de eerste keer dat er een triatlon op hoog niveau wordt gehouden, als onderdeel van de Neom Beach Games.

Een wolkenkrabber van 500 meter hoog en 170 kilometer lang (The Line waarvan de bouw deze week is begonnen, zie video onderaan dit bericht, red.), geen auto’s maar vliegende taxi’s, winkels en benodigdheden altijd op maximaal vijf minuten lopen aanwezig, een kunstmatige maan en volgens Saudi-Arabië zorgen ‘technische snufjes’ er zelfs voor dat er in Neom altijd sprake is van de ideale weersomstandigheden. Het spreekt bijna tot de verbeelding en er zijn een veelvoud aan miljarden met het project gemoeid, dat werd bedacht door kroonprins Mohammed bin Salman.

Neom zet de komende jaren gigantisch in op het binnenhalen van (top)sportevenementen. De Super League Triathlon is daar slechts een klein voorbeeld van; in 2029 worden op steenworp afstand de Aziatische Winterspelen er bijvoorbeeld gehouden. 

Aankomende zaterdag vindt dus eerst de Super League Triathlon Grand Final plaats en wordt er gestreden voor een prijzenpot van in totaal 1.8 miljoen dollar. Hanne De Vet is de enige Belgische triatlete die aan de start komt.