Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische beloftevolle triatlete wint oudste triatlon in Australië
Lotte Vandekerckhove wint de Nepean Triathlon in Australie (foto: Nepean Triathlon RR)
Nieuws

Belgische beloftevolle triatlete wint oudste triatlon in Australië

De Belgische triatlete Lotte Vandekerckhove, dit jaar bij de belofgen Belgisch kampioene sprinttriatlon en vice-Belgisch kampioene kwarttriatlon, heeft in Australië de Nepean Triathlon in Sydney gewonnen. De Nepean Triathlon was dit jaar exact 40 jaar oud en is daarmee niet alleen de oudste triatlon in Australië maar ook één van de oudste triatlons ter wereld. Een paar sportievelingen hadden beelden gezien van de allereerste Ironman in Hawaii en organiseerden in 1982 een gelijkaardig evenement. Een viertal atleten van dat jaar nemen overigens nog altijd deel in Sydney. Het is niet de grootste wedstrijd, al helemaal niet qua toppers in het deelnemersveld, maar deze internationale zege staat toch mooi op het palmares van de Belgische exchange student.

Exchange student University South Wales

“Ik ben hier als exchange student aan de University of New South Wales tot februari,” vertelt Lotte als we haar vragen naar de reden van haar wedstrijd in Australië. Ze verblijft in Sidney, bij de broers Luke en Jayden Schofield, twee Australische triatleten die ook in het internationale circuit bekend zijn. De twee broers finishten overigens op 1 en 2 in de Nepean Triathlon. Lotte geniet van haar periode down under. “Alles is goed hier,” legt de 3MD-triatlete uit , “Het trainen valt goed mee en zo leer ik ook Sydney ontdekken. Bovendien begint het langzaamaan ook heel goed weer te worden hier.”

“Eerste keer op de TT bike”

In de Nepean Triathlon pakten ze graag uit met de overwinning van de “Belgian elite athlete”, maar Lotte plaatst haar zege zelf in het juiste perspectief. “Er was niet veel concurrentie op de wedstrijd. Ik bekeek het eerder als een trainingsrace. En het was bovendien mijn eerste keer op de TT bike. Al bij al heb ik geen zotte tijden ofzo behaald, maar het was wel een toffe ervaring. De wedstrijd was wel aan het Regatta Center van de vroegere Olympische Spelen in Sydney, dus dat was wel tof. Maar eind november doe ik de 2XU series in Melbourne mee, daar is het niveau normaalgezien wel hoger,” aldus Lotte, die toch maar een mooie internationale overwinning pakte in een toch wel monumentale wedstrijd!

Uitslag Nepean Triathlon 2022