Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt pakt wereldtitel 70.3 Ironman in St-George na spannende strijd met Ben Kanute
Kristian Blummenfelt is de nieuwe wereldkampioen 70.3 Ironman (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Kristian Blummenfelt pakt wereldtitel 70.3 Ironman in St-George na spannende strijd met Ben Kanute

De Noorse triatleet Kristian Blummenfelt heeft na de olympische titel en het wereldkampioenschap world triathlon vorig jaar, de wereldtitel Ironman eerder dit seizoen nu ook zijn WK 70.3 Ironman beet. Hij haalde het na een spannende race, deze keer niet tegen Gustav Iden, maar wel tegen een sterke Ben Kanute, die lange tijd gelijke tred hield met de Noor. Onze landgenoot Christophe De Keyser streed de hele dag lang voor een top-20 plaats. Hij werd uiteindelijk 23ste. Sybren Baelde finishte als 31ste.

Voor Blummenfelt werd het de ideale dag in St-George. In de 1.900 meter zwemmen, in water van 16,7 graden Celsius, hield hij het verschil op Aaron Royle beperkt tot 31 seconden. Christophe De Keyser kwam overigens als achtste uit het water. Eens op de fiets rukte Big Blu snel op naar voor, samen met Ben Kanute, Frederic Funk, Miki Taagholt en aanvankelijk ook Gustav Iden, al moest die de andere koplopers na een tijdje laten gaan. De wereldkampioen Ironman zou ver terugzakken en uiteindelijk pas op meer dan 5 minuten van de koplopers van de fiets komen.

Vooraan bleef Blummenfelt stevig gas geven, maar ook Ben Kanute had een superdag. Samen met Magnus Ditlev bleven ze met drie over na de 90 km fietsen. In de 21 km lopen, was het meteen duidelijk dat Kanute en Blummenfelt voor de zege zouden strijden. Ze losten elkaar voor geen meter en bleven bij momenten schouder aan schouder lopen. Het zorgde voor veel spankracht, maar het werd gaandeweg wel duidelijk dat Kristian Blummenfelt over de snelste loopbenen beschikte. Met nog 5 km te lopen, zette Big Blu zijn definitieve versnelling in. Kanute probeerde nog aan te klampen, maar de Noor was een klasse te sterk.

Kristian Blummenfelt pakte meer dan verdiend de wereldtitel in een straffe 3u37’12 met 49 seconden voorsprong op een geweldige Ben Kanute. Achter de Amerikaan pakte de Deen Magnus Ditlev alsnog het brons in 3u39’52 op 2’39 van Blummenfelt. De Duitser Mika Noodt werd verrassend vierde voor zijn landgenoot Frederic Funk. Christophe De Keyser zat de hele tijd in een groepje die streden om de 19de plaats. Uiteindelijk haalde onze landgenoot een mooie top-20 plaats binnen. Maar de laatste loodjes wogen nog net iets te zwaar en CDK eindigde als 23ste op 16’30 van Blummenfelt. Sybren Baelde kwam als 31ste over de streep in 3u57’47 op 20’34 van Big Blu.

Uitslag pro mannen WK 70.3 Ironman St-George

Herbeleef hier nogmaals de liveblog van 3athlon.be van het WK 70.3 Ironman in St-George.