Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn na 6de plaats in Ironman Cozumel: “De hitte kwam wel echt binnen!”
Pamphiel Pareyn tijdens de marathon in de Ironman Cozumel (foto: Pamphiel Pareyn)
Nieuws

Pamphiel Pareyn na 6de plaats in Ironman Cozumel: “De hitte kwam wel echt binnen!”

Met een knappe zesde plaats in de Ironman Cozumel maakte de Belgische pro-triatleet Pamphiel Pareyn een einde aan een knap seizoen. Die pro-status moeten we overigens nog altijd met een flinke korrel zout nemen, want leven als een full-time prof zit er voor de 3MD-triatleet nog niet in. Wij spraken met Pamphiel die na zijn race blijkbaar vond dat het nog beter kon, bizar eigenlijk voor een triatleet die alweer onder de 8 uur bleef. “Dan kwam de hitte echt binnen en was het afkoelen, afkoelen, afkoelen…”

Pamphiel Pareyn deed het dus uitstekend in Cozumel maar hoewel het er niet zijn eerste keer was, had hij tijdens de wedstrijd wel wat last van de hitte, vooral tijdens het lopen. “Het was een heavy dagje,” laat Pamphiel ons weten vanuit Mexico. “Het zwemmen ging heel makkelijk en ik ging zelfs aan de leiding, tot 20 km in het fietsen. Helaas had ik in het fietsen niet de beste benen zoals in de Ironman Lake Placid of de Challenge Almere-Amsterdam.”

“Het lopen ging dan wel weer heel goed tot kilometer 16. Dan kwam de hitte echt binnen en was het afkoelen, afkoelen, afkoelen. Maar ik was niet de enige, want halfweg de marathon lag ik zelfgs nog op de 4de plaats. Al bij al ben ik wel tevreden met alweer een sub-8 finish op een Ironman. Nu hoop ik op een goeie winter en volgend jaar wil ik graag nog een stukje sterker in het fietsen en het lopen worden,” aldus Pamphiel.