Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy debuteert met 8ste plaats in Clash Daytona long distance triatlon
Valerie Barthelemy als leidster in T1 in de Clash Daytona triatlon (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Valerie Barthelemy debuteert met 8ste plaats in Clash Daytona long distance triatlon

De Belgische triatlete Valerie Barthelemy heeft in haar allereerste triatlon op de langere afstand meteen een sterke prestatie neergezet. De Belgian Hammer werd 8ste in de Clash Daytona, een wedstrijd over de 1/3de afstand, met 1,6 km zwemmen, 60 km fietsen en 13 km lopen. Valerie verloor vooral in het fietsen heel wat plaatsen, maar dat was ook enigszins te verwachten omdat zij zowat de enige triatlete was in de top-10 die op een gewone racefiets reed in plaats van de tijdritfiets. De Italiaanse Angelica Olmo, de vriendin van kersvers World Triathlon wereldkampioen Leo Bergere, pakte een emotionele overwinning nadat ze terugvocht na een depressie.

Valerie Barthelemy begon meteen sterk aan de wedstrijd. In de 1.600 meter zwemmen ging ze samen met de Spaanse Sara Perez aan de leiding. Perez nam de leiding stevig in handen in het fietsen en bereikte ook als eerste T2 met 36 seconden voorsprong op Siv Madsen, de vriendin van Magnus Ditlev. De Italiaanse Angelica Olmo volgde als derde op 1’17. Valerie Barthelemy fietste een hele tijd in vijfde positie maar verloor in de slotfase nog wat terrein. Ze wisselde als 8ste op 4’28. Hanne De Vet volgde als 13de op 7’36.

Winnares na burn-out en depressie

Bij het ingaan van de laatste loopronde ging Angie Olmo over Sara Perez naar de leidersplaats. De Spaanse bleef op een tiental seconden van de Italiaanse. De Zwitserse Julie Derron volgde als derde op 2’15. Valerie Barthelemy bleef haar achtste plaats mooi vasthouden op 5’05. Angelica Olmo, in 2016 nog Europees kampioene triatlon bij de U23, pakte een knappe overwinning in 2u40’11 met 28 seconden voorsprong op Sara Perez. Julie Derron hield een oprukkende Jackie Hering af en werd derde op 1’44. Valerie Barthelemy liep naar een mooie 8ste plaats, een mooi debuut op het langere werk op 6’10 van Olmo. Hanne De Vet kwam als 17de over de streep.

Voor Olmo was het een enorm emotionele finish. “Ik heb moeten terugvechten na een burn-out en een depressie. Dankzij een vriendin van mij ben ik opnieuw in triatlon gaan geloven. Deze race deed ik voor mezelf en ik ben superblij dat ik gewonnen heb. Dit heb ik ook te danken aan mijn familie en aan Leo (Bergere, haar partner en vorige week verrassende wereldkampioen olympische triatlon – redactie),” aldus Angelica.

Herbekijk de livestream van de vrouwenrace van de Clash Daytona: