Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympische triatleten baas in Clash Daytona, Vincent Luis wint spannende strijd
Vincent Luis wint de Clash Daytona triatlon (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Olympische triatleten baas in Clash Daytona, Vincent Luis wint spannende strijd

De Franse ex-wereldkampioen olympische triatlon Vincent Luis heeft vrijdagavond Belgische tijd de Clash Daytona gewonnen, een triatlon over de 1/3de afstand met 1.600 meter zwemmen, 60 km fietsen en 13 km lopen. Net zoals bij de vrouwen, waar de Italiaanse Angelica Olmo won en Julie Derron mee op het podium stond en waar onze Valerie Barthelemy 8ste werd, namen ook nu de olympische triatleten het heft in handen. Er deden geen Belgen mee bij de mannen.

Het was geen verrassing dat in de 1.600 meter de triatleten van het kortere werk het voortouw namen. Henri Schoeman en Vincent Luis gaven het tempo aan, vlak achter hen volgden Seth Rider, Matthew Sharpe en Braxton Bokos. In het fietsen bleven vooraan Schoeman, Luis en Rider over. Voorbij halfweg kwam de Brit Thomas Bishop aansluiten. Hij nam meteen de kop en liet de rest achter zich.

Wat volgde was zeer indrukwekkend: binnen een paar kilometer wist Bishop zijn voorsprong uit te bouwen tot ruim een minuut. Ondertussen was het de altijd sterk fietsende Starykowicz die in zijn eentje ook nog voorbij ging aan Luis, Rider en Schoeman. Uiteindelijk begon Bishop zijn run met een voorsprong van 1’03 op Starykowicz en 1’15 op Luis en Rider. Schoeman verloor in de laatste fietskilometers nog wat tijd en begon op 1’40 aan het lopen.

In het lopenn wisselden de posities nog serieus. Terwijl Joao Pereira en Jason West sqmen oprukten naar de derde plaats, liep Vincent Luis even voorbij halfweg serieus in op Bishop. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde ging Vincent Luis naar de kop, maar het gevaar kwam vooral nog van Pereira en West, die snellere rondetijden realiseerden dan Luis. Bishop zag de twee voorbijsnellen. Ondanks een verschil van nauwelijks 30 seconden hield Vincent Luis stand. De Franse triatleet won de Clash Daytona in 2u23’48 met slechts 28 seconden voorsprong op Pereira. West pakte de derde plaats op 1’10.

Herbekijk hier de live coverage van de Clash Daytona: