Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel voor het eerst in de Hel “Niemand zal aan het staartje willen hangen op de single tracks”
Tim Van Hemel won eerder dit jaar de Nisraman in Nisramont (foto: 3athlon.be)
Multisports

Van Hemel voor het eerst in de Hel “Niemand zal aan het staartje willen hangen op de single tracks”

De ex-Belgische kampioen kwarttriatlon en twee keer Europees kampioen cross-triatlon en cross-duatlon Tim Van Hemel neemt zondag 18 december deel aan zijn eerste Hel van Kasterlee. In ons interview met negenvoudig winnaar Seppe Odeyn kreeg Tim meteen vier sterren toebedeeld. En dus gingen wij ons licht eens opsteken bij Tim Van Hemel en we beginnen natuurlijk met de voor de hand liggende uitspraak. “De Hemel of de Hel?”

Tim is alvast geen liefhebber van de huidige temperaturen. “Ik ben iemand die toch liever de zon opzoekt en goed kan zweten tijdens het sporten,” vertelt Tim. “Ik ben al serieus aan het bekijken geweest wat ik allemaal ga klaarleggen om aan extra kleding aan te trekken en eventueel ook tijdens de wedstrijd van truitje te wisselen of zo. Ik heb het geluk dat mijn broer Nick mee is als begeleider. Hij deed een paar jaar geleden de Hel van Kasterlee mee en vroeg mij toen als begeleider. Ik heb naast hem de hele dag in de kou en de regen doorgebracht. Toen ik me dit jaar ingeschreven had, heb ik hem meteen gevraagd om ook eens lekker kou te komen lijden, maar dan deze keer als mijn begeleider,” lacht Tim.

“Niemand wil als laatste van groepje fietsen op single tracks”

Het wordt zondag zijn eerste deelname in de beruchte Hel van Kasterlee, maar hij kreeg van Seppe Odeyen meteen vier sterren. “Ik had mezelf 4,5 sterren gegeven,” lacht Tim. “Nee, serieus, ik was best wel onder de indruk dat Seppe mij tot de topfavorieten rekent. Ik vind het een heel sterk deelnemersveld. Ik kwam onlangs Stef Verachten nog tegen en die zei me dat hij komt om te winnen, Bart Borghs is goed in vorm en de andere mannen die de Hel kennen… Het kan wel eens een heel spannende wedstrijd worden. Net zoals Seppe verwacht ik dat er mogelijk een grote groep aan kop zal zitten na het eerste lopen. En dat zal wel zijn gevolgen hebben voor het fietsen, want niemand wil als 8ste of 9de van een groepje aan het staartje hangen op de single tracks.”

Belgisch Kinder Kanker Steunfonds

Tim Van Hemel zette onlangs de stap naar de langere afstand en plant in 2023 zijn eerste volledige triatlon. Hij weet dus als geen ander hoe de trainingen voor de Hel van Kasterlee aan te pakken. Maar hij heeft ook nog een extra ambitie: te finishen voor het goeie doel: het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds. “Die organisatie wordt mee geholpen door Tim Gastmans, ook uit Balen. Zijn zoontje heeft in 2019 de diagnose leukemie gekregen en hij zet zich stevig in voor het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds. Ze hebben Marijn De Valk en Zohra Ait-Faht als peter en meter, maar hij vroeg mij als sporter en ik zamel zondag in de Hel met plezier geld in voor BKKS,” aldus Tim. Wie Tim en BKKS wil steunen kan terecht op de website van het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds of kan zondag ook bij de stand van BKKS terecht langs het mountainbike parcours.

De Hel van Kasterlee is zondag overigens live te volgen op 3athlon.be.