Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-wielrenner pakt KOM in Hel van Kasterlee met snelste ronde in 51’11
Yves Coolen aan kop in het mountainbiken in de 20ste Hel van Kasterlee (foto: Yves Coolen RR)
Multisports

Ex-wielrenner pakt KOM in Hel van Kasterlee met snelste ronde in 51’11

Yves Coolen, de 27-jarige ex-wielrenner uit Kasterlee, werd zondag knap tiende bij zijn eerste deelname aan de Hel van Kasterlee. Hij moest in de 30 km lopen nog wel de tol betalen van het harde werk tijdens het fietsen. Bij zowat alle passages van de kopgroep van zes duatleten zagen we telkens Yves Coolen aan kop het tempo aangeven. Het leverde hem uiteindelijk wel de trofee op voor de snelste fietsronde. Met een indrukwekkende 51’11 realiseerde hij ook op Strava de KOM van de Hel van Kasterlee 2022, zoals je hieronder kan zien.

Sneller dan vorig jaar op grotere ronde

De rondetijd van Yves Coolen, die een fractie sneller was dan toppers Tim Van Hemel, Sebastien Carabin en Seppe Odeyn, kwam er toen ze het gat dichtreden naar leiders Geert Lauryssen en Simon Stevens. Het was indrukwekkend om te zien hoe de rondetijden onder of net boven 52 minuten lagen, tijden die vergelijkbaar en soms zelfs sneller waren dan vorig jaar terwijl het parcours wel uitgebreid was met een extra lus aan het cyclocross gedeelte van de Floreal in Lichtaart!