Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4 Belgische duatleten in top-5 van Cross-Duathlon des Embruns in Duinkerken
De Smetties in de cross-duathlon des Embruns in Duinkerken met vlnr Matteo, Ncolas, Thibaut en papa Andy (foto: Smetties Fietsatteljee RR)
Multisports

4 Belgische duatleten in top-5 van Cross-Duathlon des Embruns in Duinkerken

Het was zondag niet alleen in Kasterlee te doen, er was ook de Cross-Duathlon des Embrun in het Franse Duinkerken, niet ver van de Belgische grens. Wereldkampioen Thibaut De Smet twijfelde een tijd of hij het ook zou aandurven om in de Hel van Kasterlee, maar hij trok samen met zijn broers naar Frankrijk. Het leverde hem op de korte cross-duatlon in Duinkerken een knappe tweede plaats op. Alleen de Franse duatleet Thomas Gillodts was nog net een fractie sneller. De rest van de Smetties posteerden zich ook in de top-4, gevolgd door Yannis Devoldere op 5.

Thomas Gillodts legde al in een erg snelle eerste run van 4 km de basis voor zijn overwinning. De Franse atleet pakte een halve minuut voorsprong op de drie broers De Smet: Thibaut, Nicolas en Matteo. Yannis Devoldere volgde nog een halve minuut verderop als vijfde. In de 12 km mountainbiken hielden Gillodts en de achtervolgers hetzelfde tempo aan. Thibaut De Smet kwam in de laatste 2,5 km nog wat dichterbij, maar hij sneuvelde uiteindelijk op 13 seconden van de winnaar. Nicolas De Smet werd derde, Matteo De Smet pakte de vierde plaats en Yannis Devoldere werd vijfde. Papa Andy De Smet maakte het feestje compleet met een mooie 17de plaats. Bij de dames won Allyson Delannoy. Er deden geen Belgische atletes mee.

Uitslag Cross-Duathlon des Embruns 2022