Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Christophe De Keyser in voetsporen van Marino Vanhoenacker bij internationaal topteam
Christophe De Keyser maakt vanaf 2023 deel uit van het Pewag Racing triatlon team (foto: Pewag Racing Team)
Nieuws

Triatleet Christophe De Keyser in voetsporen van Marino Vanhoenacker bij internationaal topteam

De Belgische triatleet Christophe De Keyser heeft vlak voor het einde van het jaar een toptransfer te pakken naar het bekende Pewag Racing-triatlonteam, waarvan tot voor een paar jaar die andere toptriatleet Marino Vanhoenacker deel uitmaakte. Het is een mooie stap voorwaarts voor de triatleet uit Overijse en tevens een mooie erkenning voor zijn talent. CDK had in 2022 een topjaar met de overwinning in de 70.3 Ironman Marbella en een tweede plaats in het Europees kampioenschap halve triatlon in Bilbao. Op het WK 70.3 Ironman in St-George werd hij in november 24ste.

De bekendste Pewag Racing triatleet ooit is ongetwijfeld Marino Vanhoenacker. De West-Vlaming bracht het grootste deel van zijn long distance-carriere door bij het Oostenrijkse team en behaalde er zijn grootste successen. Ook Michael Van Cleven was een aantal jaar lid van het Pewag Racing team. In het huidige team krijgt Christophe De Keyser het gezelschap van Thomas Steger, Miki Taagholt, Teresa Adam, Els Visser, Ivan Tutukin, Lukasz Wojt, Mark Bowstead, Christian Birngruber en zijn Portugese maatje Joao Ferreira.

“Challenge Roth is droomrace”

Na zijn 24ste plaats op het WK Ironman in St-George was Christophe De Keyser onlangs te gast in de Jogclub Podcast. In die aflevering had hij het over het leven als Ironman-pro in combinatie met redder zijn in het zwembad van Overijse en hoe hij na het WK zich alweer snel naar huis moest reppen. En we kwamen ook te weten dat zijn droomrace Challenge Roth is. Wie weet zien we hem daar binnenkort aan de slag in de groenwitte Pewag uitrusting. We wensen Christophe alvast heel veel succes in het nieuwe jaar bij zijn Oostenrijkse ploeg. Hieronder kan je de Jogclub aflevering met CDK nog eens herbeluisteren: