Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Straffe Kerst op Strava: Big Blu doet triatlon, Diego zoekt sneeuw op, Seppe en Pieter trailen en Marten krijgt hoogtemeters cadeau
Kristian Blummenfelt op stage in Marokko (foto: Instagram Kristian Blummenfelt RR)
Extra

Straffe Kerst op Strava: Big Blu doet triatlon, Diego zoekt sneeuw op, Seppe en Pieter trailen en Marten krijgt hoogtemeters cadeau

Terwijl wij Kerstmis vooral met kalkoen en kroketten vereenzelvigen, zijn er zondag toch genoeg triatleten die er ook een extra training tegenaan gooien, om de calorieën van kerstavond te verbranden, of zoals we op Strava bij Bjorn Claes zagen: “Kroketten op voorhand verbranden”. Wij vonden alvast een paar straffe kerst-trainingen terug op Strava van onder andere Kristian Blummenfelt, die zelfs op 25 december zwemmen, fietsen en lopen combineert, Diego Van Looy die in de Pyreneeën op zoek ging naar een Witte Kerst, Katrien Verstuyft tussen de soep en de patatten, Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck die gingen trailrunnen en Marten Van Riel die zichzelf bijna 2.000 hoogtemeters cadeau deed op Kerstmis.

Katrien Verstuyft tussen de soep en de patatten

Zo zou onze training er vandaag wellicht ook uitgezien hebben zonder griep en hoesten. Katrien Verstuyft ging gewoon “between the soup and the potatoes” nog even 6 km lopen rond de luchthaven van Deurne. Hopelijk was de soep lekker. En geniet van de patatten, Katrien 🙂

Diego Van Looy op zoek naar een Witte Kerst

Diego Van Looy is nog altijd herstellende van zijn zware verwondingen van zijn aanrijding op training, maar hij sprong zelfs op kerstdag op de fiets voor een trainingsrit van 177 km. “Het was een easy kerstritje, op zoek naar een Witte Kerst in de dichtstbijzijnde Pyreneeën,” liet Diego weten op Strava. De triatleet is momenteel op stage in Spanje en schreef er vandaag meer dan 1.700 hoogtemeters bij op zijn conto.

Marten Van Riel doet zich hoogtemeters cadeau

Ook Marten Van Riel is op stage in zijn tweede thuis in Girona. Als je het parcours van zijn 107 km lange fietsrit bekijkt, dan had hij zomaar Diego Van Looy kunnen tegenkomen. Marten deed zichzelf op Kerstmis maar liefst 1.845 hoogtemeters cadeau. Die heeft zijn kalkoen en kroketten, als je die al ergens kunt vinden in Girona, dubbel en dik verdiend.

Seppe Odeyn trailt met Pieter Heemeryck

Wie dacht dat Seppe Odeyn na zijn 10de zege in de Hel van Kasterlee alleen nog maar bezig is met borrelhapjes, kalkoen en kerststronken, die heeft het helemaal mis. De Helleveeg heeft bijna geen dag stilgezeten. Hij deed op 24 december nog de beachrace van Zeebrugge mee. Op Kerstmist trok hij de loopschoenen aan om samen met Pieter Heemeryck een trail te lopen in de buurt van Herent.

Blummenfelt doet trainingstriatlon in Marokko

Olympisch kampioen triatlon Kristian Blummenfelt moet natuurlijk weer het hoogste woord voeren. Het Noorse trainingsbeest brengt kerst in Marokko door. Hij begon zijn kerstdag met 2u20 fietsen op Zwift, goed voor 74 km. In de namiddag ging hij 14 km lopen, goed voor een extra uurtje training. Maar dat was nog niet voldoende. Big Blu ging aan het einde van Kerstdag ook nog 1u18 zwemmen. De Noren staan bekend om hun hoge trainingsvolumes, maar om dat nu ook op Kerstmis vol te houden, tja…