Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten presteren sterk in eindejaar corrida’s, van Leuven tot Girona
Raf De Dobbelaere in de San Silvestre Corrida in Girona (foto; Marten Van Riel)
Multisports

Triatleten presteren sterk in eindejaar corrida’s, van Leuven tot Girona

Geen triatlons in het laatste weekend van 2022, wel twee eindejaarscorrida’s met telkens een paar straffe triatleten op het podium. De bekendste is natuurlijk de eindejaarscorrida van Leuven waar Jonathan Wayaffe uitpakte met een knappe derde plaats op de 12 km en waar Stef Corthouts de 4 km won, terwijl Nele Dequae tweede werd op die korte afstand. Een heel stuk verderop deed Raf De Dobbelaere het uitstekend in de San Silvestre Corrida in Girona. Aangemoedigd door Marten Van Riel werd Raf mooi derde, net zoals Jolien Vandemoortele. De winst ging naar de Nederlandse triatleet Youri Keulen.

Twee keer brons in Girona

De San Silvestre Corrida in Girona is een loopwedstrijd van 5 km doorheen het centrum van de Spaanse stad. Omdat Girona de uitvalsbasis is van heel wat triatleten, is de eindejaarscorrida de laatste jaren ook erg populair onder de triatleten. Het Nederlandse toptalent Youri Keulen was zaterdag de allersnelste. In een tijd van 14’50 pakte de winnaar van de 70.3 Ironman Rapperswill de overwinning, met 7 seconden voorsprong op de Spanjaard Marc Riog, die maar net uit de greep bleef van een sterke Raf De Dobbelaere. Raf werd derde in 14’58. Bij de vrouwen zette Jolien Vandemoortele, ook van PTC Coaching, een knappe prestatie neer. Ze werd derde in 17’53, op 1’15 van de Spaanse winnares Marina Guerrero.

Uitslag San Silvestre Corrida Girona 2022

Wayaffe op podium van prestigieuze 12 km

De tegenstand was bijzonder sterk in de altijd populaire eindejaarscorrida van Leuven, met meer dan 5.000 deelnemers. Jonathan Wayaffe kwam op de prestigieuze 12 km halfweg als vierde door. Aan winnaar Guillaume Grimard viel weinig te doen. De 23-jarige toploper, dit jaar nog 4de op het BK op de 5.000 meter, snelde naar een overtuigende zege in 35’42. Ward D’Hoore werd tweede in 36’25. Jonathan Wayaffe hield in de strijd om het podium nog knap Philip Cortvriendt af. Jojo werd derde in 37’19. Nog op de 12 km werd Joran Driesen 8ste en Dieter Boeye 9de. Bij de vrouwen pakte Valerie Van Hauwaert een mooie 5de plaats. De winst ging naar Victoria Warpy.

Op de 8 km liep Tille Beke naar een knappe 7de plaats in 33’23. Eva Soetemans won die race in een snelle 29’05. Bij de mannen was Ward Leunckens de snelste in 23’12. Pep Delvaux werd vijfde in 23’59. Nicolas Tilman werd 7de. En op de 4 km was er winst voor Stef Corthouts. De triatleet pakte de overwinning in 12’41 en was 12 seconden sneller dan Pieter Verschoren. Wout Van Nuffelen werd 8ste en Volkwin De Smedt 11de. Bij de dames pakte Nele Dequae zilver in 14’43 op 15 seconden van winnares Heleen Vermeulen. Ines Mommen werd 8ste en Emma Van Den Dorpe 9de.

Uitslagen Eindejaarscorrida Leuven 2022

Bekijk de reportage van de Leuvense Corrida op ROBTV