Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw-Zeelandse triatleten bijten de spits af in eerste kwarttriatlon van 2023
De swim exit van de Lake Dunstan triatlon in Cromwell, Nieuw-Zeeland (foto: Lake Dunstan Triathlon RR)
Nieuws

Nieuw-Zeelandse triatleten bijten de spits af in eerste kwarttriatlon van 2023

Terwijl wij hier vooral nog bezig zijn met elkaar het allerbeste toe te wensen voor 2023 is in Nieuw-Zeeland het triatlonseizoen in volle gang. Op maandag 2 januari wonnen Kiwi’s Janus Staufenberg en Rebecca Clarke de kwart triatlon in de Lake Dunstan triathlon, duathlon en kayak multisport race. Daarmee zijn zij volgens onze informatie de allereerste triatleten die dit jaar een wedstrijd op hun naam konden schrijven. Leuk detail voor wie gewoon in België overwintert: het was 27 graden bij Lake Dunstan.

Een kwart-triatlon, een sprint-triatlon, een just-for-fun, een duatlon én een kayak multisport race met 6 km kajakken in plaats van 1,5 km zwemmen, wel gevolgd door 40 km fietsen en 10 km lopen. Dat waren de verschillende wedstrijden op maandag 2 januari in Cromwell. De Nieuw-Zeelandse elite triatleten Janus Staufenberg en Rebecca Clarke mogen zich de eerste winnaars van 2023 noemen. Ze pakten de zege overigens met overmacht. Janus Staufenberg legde de kwarttriatlon af in 1u45’49. Eerste achtervolger Brett Clifford kwam pas tien minuten later over de streep. Op de derde en vierde plaats overall kregen we een spannende strijd bij de vrouwen. Rebecca Clarke haalde het met slechts 10 seconden voorsprong op Olivia Thornbury.