Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitse triatlete krijgt vier maanden na diskwalificatie dan toch zege toegekend in Ironman Ireland
Svenja Thoes kwam als eerste over de finish in de Ironman Ireland (foto: Ironman RR)
Nieuws

Duitse triatlete krijgt vier maanden na diskwalificatie dan toch zege toegekend in Ironman Ireland

De Duitse triatlete Svenja Thoes heeft een mooi nieuwjaarscadeau ontvangen want vier maanden nadat ze als eerste over de finish kwam van de Ironman Ireland in Cork wordt ze nu eindelijk ook officieel als winnares bevestigd. De Duitse kreeg in Cork vlak na de finish te horen dat ze gediskwalificeerd werd omwille van vermeende assistentie van buitenaf. Het is nooit duidelijk gemaakt waaruit de outside assistance zou bestaan, maar ondanks het feit dat Thoes in beroep ging werd tijdens award ceremony toch Simone Mitchell gehuldigd als winnares.

Thoes in beroep 4 maanden later toch winnares

Svenja Thoes werd op zondag 15 augustus vlak na de Ironman Ireland gediskwalificeerd voor vermeende ‘outside assistance’. Dat kan binnen de Ironman-regels vanalles betekenen, van het aannemen van materiaal of hulp of ondersteuning van anderen, tot en met het doorgeven van tussentijden aan atleten. Het is een regel die eerder al op flink wat kritiek stootte. Thoes ging na de race in beroep en een onafhankelijke Ierse jury heeft haar nu in beroep gelijk gegeven. Daardoor wordt Svenja Thoes dus 4 maanden na datum alsnog als winnares uitgeroepen. Het is voor haar meteen de kers op de taart van wat ze zelf een ‘seizoen van superlatieven’ noemt.