Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Na US open en Canadian Open brengt PTO in 2023 eerste Asian Open triatlon
Nieuws

Na US open en Canadian Open brengt PTO in 2023 eerste Asian Open triatlon

Terwijl heel wat pro-triatleten zitten te wachten op de aankondiging van de locatie en het tijdstip van de nieuwe European Open triatlon, kwam PTO, de Professional Triathletes Organisation, met opvallend nieuws dat er in 2023 ook een allereerste Asian Open komt binnen de PTO Tour. De triatlon zal plaatsvinden in Singapore en wordt dus de PTO Asian Open. Die zal ook over de PTO-afstand van 100 km gaan, met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. In Singapore vindt overigens in maart 2023 ook al de openingsrace van de Arena Games plaats, de esports triatlon variant van World Triathlon en Super League Triathlon.

De PTO heeft meteen een contract gesloten met de organisatie in Singapore voor alvast drie jaar. De PTO Asian Open triatlon zal plaatsvinden op 19 en 20 augustus. Ook hier mikt PTO op meer dan alleen de allerbeste pro-triatleten. Age group triatleten krijgen ook de mogelijkheid om in Singapore deel te nemen. De wedstrijden zullen plaatsvinden in het Marina Bay Financial District van Singapore.

Het volledige persbericht vind je op de website van de PTO.