Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Quinten Dewaele wint spannende strijd met 5, Margot Vanpachtenbeke domineert cross-duatlon Westrozebeke bij vrouwen
Margot Vanpachtenbeke wint de cross-duatlon van Westrozebeke (foto: 3athlon.be)
Multisports

Quinten Dewaele wint spannende strijd met 5, Margot Vanpachtenbeke domineert cross-duatlon Westrozebeke bij vrouwen

Quinten Dewaele, de triatleet uit Knokke-Heist, heeft in Westrozebeke de eerste cross-duatlon van 2023 gewonnen na een bijzonder spannende loopfinale met 5 atleten die heel dicht op elkaar finishten. Margot Vanpachtenbeke pakte haar derde zege in de Cross Duatlon Series 2022-2023 en deed dat op overtuigende wijze. Eli Smeyers en de Luikse Alice Késenne zijn de nieuwe Belgische kampioenen cross-duatlon bij de brandweerdiensten.

Quinten Dewaele en Alexander Chamon, leider in de Cross Duatlon Series, waren de grote favorieten in Westrozebeke, waar de zon voor extra sfeer zorgde en het parcours er supersnel bij lag. Dat was kolen op het vuur van Whytic Priem die in de 20 km mountainbiken met een stevig tempo de leiding overnam van Dewaele. Quinten ging er in de eerste run van 4,5 km snoeihard vandoor, maar in het fietsen zag hij Priem naar de kop opschuiven. Dewaele volgde samen met Alexander Chamon, Elias Van Landeghem en Ben Vyvey op korte achterstand.

Langgerekte spurt met 5

Quinten Dewaele wint de cross-duatlon van Westrozebeke (foto: 3athlon.be)
Quinten Dewaele wint de cross-duatlon van Westrozebeke (foto: 3athlon.be)

Ook na de 20 km op de mountainbike bleven de verschillen beperkte. Alexander Chamon kwam nog als eerste uit de wisselzone maar een snel lopende Quinten Dewaele ging al snel aan de leiding. Hij werd opgejaagd door Elias Van Landeghem en Whytic Priem. Op die manier kregen we een langgerekte spurt met vijf naar de laatste rechte lijn. Quinten Dewaele pakte zijn eerste zege van 2023 in 1u06’32. Van Landeghem werd op 15 seconden tweede, met twee seconden voorsprong op Priem. Zes seconden later klopte Ben Vyvey de leider Chamon in de spurt om de vierde plaats.

Bij de vrouwen domineerde Margot Vanpachtenbeke. Met twee overwinningen in het najaar in 2022 stond ze al aan de leiding van de Cross Duatlon Series. Zaterdag voegde ze daar een derde zege aan toe waarmee ze haar leidersplaats verstevigt. Valerie Van Hauwaert leek haar grootste uitdager te gaan worden. De Ironman Hawaii finisher had echter problemen met de mountainbike en MTB is sowieso niet haar specialiteit. Vanpachtenbeke, tegenwoordig aan de slag in het vrouwen wielrennen bij team Parkhotel Valkenburg, zette de tegenstand op minuten en won oververdiend in 1u13’22. Lies Van de Voorde was op meer dan zes minuten de beste van de rest voor Valerie Van Hauwaert. Aurelie Vermeir werd vierde.

In Westrozebeke werd ook het BK voor brandweerdiensten gehouden. In die categorie pakten Eli Smeyers en debutante Alice Késenne de nationale titels. Hervé Dion werd tweede overall en pakte de titel bij de Masters. Er deed overigens nog heel veel mooi volk mee bij de duo’s met onder andere Wim Van de Wielle, Hannes Cool, Grim Doclo en comeback kid Hannes Vandermoere.

Uitslagen cross-duatlon Westrozebeke