Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verhuist de Collins Cup triatlon van Samorin naar Marrakesh?
Kristian Blummenfelt en Anne Haug bij de Collins Cup in Samorin in 2022 (foto: PTO)
Nieuws

Verhuist de Collins Cup triatlon van Samorin naar Marrakesh?

Nadat de eerste twee edities van de Collins Cup triatlon in het X-Bionic Sphere in Samorin werden gehouden, lijkt het er sterk op dat de PTO, de Professional Triathletes Organisation, een verhuis overweegt naar Marrakesh. De wedstrijd zou in 2023 dan in het weekend van 18 en 19 november gehouden worden in Marokko. Daardoor zou de wedstrijd niet meer samenvallen met The Championship van Challenge Family in Samorin. Bovendien valt de Collins Cup, een reeks van triatlons met de allerbeste triatleten ter wereld die strijden voor Team Europe, Team US en Team All World, op die manier na de WK’s van Ironman (mannen 10 september in Nice en vrouwen 14 oktober in Kona).

De PTO zelf heeft de nieuwe Collins Cup zelf nog niet bekendgemaakt en zoals we eerder zeiden, is er ook nog altijd geen communicatie over de mogelijke European Open triatlon van de PTO Tour. De informatie over de verhuis van de Collins Cup naar Marrakesh werd door één van de lezers van 3athlon.nl gevonden en doorgestuurd en staat te lezen op een PTO-pagina die niet opgemaakt en dus niet af is en waarschijnlijk ook niet voor publiek openbaar zou moeten zijn. Hieronder een afbeelding van de pagina:

Screenshot van de PTO pagina met de informatie over Collins Cup Marrakesh