Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
How They Train podcast loopt uit de hand, Ironman CEO kapt gesprek vroegtijdig af
Visual van de How They Train podcast met Ironman CEO Andrew Messick
Nieuws

How They Train podcast loopt uit de hand, Ironman CEO kapt gesprek vroegtijdig af

Andrew Messick, de CEO van Ironman, heeft in How They Train, één van de meest populaire internationale triatlon podcasts, voor een unicum gezorgd door vroegtijdig het gesprek te verlaten, waardoor presentator Jack Kelly verbluft achterblijft na een op zijn minst gezegd moeilijke conversatie. “Het ging er stevig aan toe en het was confronterend, met sterke opinies van beide kanten. Uiteindelijk eindigde het niet op de beste manier. Dit is wellicht de allereerste ‘walk-off’ in de podcast,” aldus Kelly.

“Deze podcast zou maar 45 minuten duren”

“Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen”, reageert de podcast-host dan ook als Messick de verbinding ineens heeft verbroken. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Eerder ontvouwde zich een verhitte discussie tussen de twee, die ongeveer een uur duurde voordat Messick ineens aangaf dat hij maar drie kwartier had ingepland voor het interview – iets waar de host niet van op de hoogte was – en meteen ook het digitale gesprek beëindigde. 

De aflevering is deze week alleen via Patreon – waar je een betaald abonnement voor dient te hebben – te beluisteren. Volgende week publiceert How They Train de podcast ook op de openbare kanalen. Een abonnement als “Very Good Friend Of The Show” kost je € 6,- per maand, maar je kan ook een weekabonnement nemen om deze aflevering te beluisteren voor € 1,5.

“Mijn werk is geen populariteitswedstrijd”

Opvallend was het feit dat Messick totaal niet open leek te staan voor kritiek. In het gesprek reageert hij bijzonder vaak fel, onredelijk en ook schroomt hij het niet om de interviewer allerlei woorden in de mond te leggen die niet werden uitgesproken. “Maar ik zal je zeggen wat ik vind, in plaats van wat jij aanneemt dat ik vind”, reageert de host dan ook op een gegeven moment. “Ik denk dat Ironman niet luistert naar wat atleten willen. Waarom denk je dat er zoveel kritiek komt op Ironman en op alles dat jullie beslissen? Mensen zijn het totaal niet eens met wat jullie op dit moment doen. Het is het sentiment van iedereen dat jullie alles om het geld doen.” 

Messick blijft vervolgens lang stil en gaat er niet inhoudelijk op in. “Mijn werk is geen populariteitswedstrijd. Ik doe gewoon wat op de langere termijn het beste is voor Ironman.”