Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Youngsters Hasse Fleerackers en Wout Ghielens winnen eerste Belgische triatlon van nieuwe seizoen
Hasse Fleerackers wint de sprinttriatlon van Diksmuide (foto: Hasse Fleerackers RR)
Nieuws

Youngsters Hasse Fleerackers en Wout Ghielens winnen eerste Belgische triatlon van nieuwe seizoen

Het waren allesbehalve zomeromstandigheden, maar in Diksmuide is zondag het nieuwe Belgische triatlonseizoen van start gegaan, met knappe overwinningen van youngsters Hasse Fleerackers en Wout Ghielens. In de sprinttriatlon van Diksmuide werd er ’s ochtends nog in binnenzwembad 500 meter gezwommen, met overigens maar liefst 11 triatleten die onder de 6 minuten gingen. Later op de zondag begonnen ze dan in tijdritformule aan het fietsen en het lopen op basis van de tijdsverschillen in het zwemonderdeel.

Wout Ghielens klopt ploegmaat

Wout Ghielens tussen Dries Cannaerts en Jasper Devos op het podium van de triatlon van Diksmuide (foto: TriZer RR)
Wout Ghielens tussen Dries Cannaerts en Jasper Devos op het podium van de triatlon van Diksmuide (foto: TriZer RR)

Bij de mannen had belofte Wout Gielens met een indrukwekkende 5’35 de snelste zwemtijd neergezet. Dat was 5 seconden sneller dan Jasper Devos. Hartwig De Smedt, Louis Uyttenhove en Dries Cannaerts volgden ook op minder dan 10 seconden. Daardoor kregen we in het fietsen een kopgroep van 12 triatleten waaruit Jasper Devos nog wist te ontsnappen. Maar in het lopen stond er geen maat op Wout Ghielens. De jonge KTT-triatleet won de sprinttriatlon in 54’41 met 40 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Dries Cannaerts. Topfavoriet Sven Vandenbroucke viel nog net naast het podium want Jasper Devos was net 8 seconden sneller in de strijd om de derde plaats.

Duel tussen Hasse Fleerackers en Eline Debecker

Hasse Fleerackers met links Eline Debecker en rechts Anne-Sophie Geentjens op het podium van de triatlon van Diksmuide (foto: TriZer RR)
Hasse Fleerackers met links Eline Debecker en rechts Anne-Sophie Geentjens op het podium van de triatlon van Diksmuide (foto: TriZer RR)

Eline Debecker was bij de vrouwen de snelste in het zwembad met een scherpe tijd van 6’01. Daarmee had ze 10 seconden voor op Hasse Fleerackers maar de triatlete van Athletes For Hope reed het gat snel dicht in de 20 km fietsen. De twee koploopsters wisselden samen en zouden het samen uitvechten in de 5 km lopen. Daarin was Hasse Fleerackers duidelijk de snelste. Hasse won de sprinttriatlon van Diksmuide in 1u02’28 met 1’31 voorsprong op Eline Debecker. In de strijd om de derde plaats klopte Anne-Sophie Geentjens haar concurrente Emma Cottenie met 21 seconden in een spannende loopfinale.

Uitslag sprinttriatlon Diksmuide 2023