Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet Arnaud Dely start Franse Grand Prix seizoen met knappe overwinning, Maurine Ricour wordt 3de
Arnaud Dely wint de GP Duathlon van Parthenay (foto:FFTRI/Come Bonnet)
Duathlon

Duatleet Arnaud Dely start Franse Grand Prix seizoen met knappe overwinning, Maurine Ricour wordt 3de

In Parthenay is dit weekend het nieuwe Franse seizoen van de Grand Prix Duathlons van start gegaan, een reeks hoogstaande wedstrijden waarin het teambelang primeert en waar altijd een sterk internationaal deelnemersveld aan de start staat. In de eerste manche pakte Arnaud Dely meteen uit met een sterk nummer. De Belgische duatleet is na zijn zilveren medaille op het EK duatlon de vorm verder aan het opbouwen richting het WK duatlon dat over twee weken in Ibiza plaatsvindt. Ook Maurine Ricour is klaar voor het WK. Zij werd derde bij de vrouwen.

Dely heeft nog versnelling in huis

In de eerste run gaf de snelle Franse duatleet Krilan Le Bihan het tempo aan, met in zijn zog een kopgroep van nog acht atleten, met daarbij de Belgen Arnaud Dely en Vincent Bierinckx. De achtervolgers fietsten echter een gat van een halve minuut dicht in de derde fietsronde en zo kregen we een groot peloton van 36 duatleten in T2. Thomas Gillodts begon als snelste te lopen in de tweede run, maar al snel schoven Emile Blondel en Krilan Le Bihan naar voor.

Maar het was uiteindelijk een erg sterke Arnaud Dely die in de slotfase nog terugkwam en meteen op en over Blondel en Le Bihan ging. De Fransen hadden geen antwoord op de versnelling van Dely die meteen zijn favorietenstatus voor het WK over twee weken in de verf zette met een klinkende overwinning in 52’18. Blondel werd tweede op vijf seconden en Le Behian pakte de derde plaats op 11 seconden achterstand. Vincent Bierinckx werd knap 12de en zorgde daarmee samen met Dely en de verrassende Adrien Pilleux op vijf voor de overwinning van hun ploeg van Gonfreville. Thibaut De Smet werd 20ste, Laurent Bierinckx 41ste.

Uitslag GP Duathlon Parthenay mannen 2023

Maurine Ricour derde in Parthenay

We kregen een snelle start bij de vrouwen met Maurine Ricour die meeging in een kopgroepje van vier, met de Britse Claudia Kelsall en de Francaises Marion Legrand en Marion Le Goff. In het fietsen kregen ze het gezelschap van Emma Wasser. Kelsall en Legrand zijn ploeggenotes van Ricour bij Les Tritons Meldois. Zij zaten met zijn 3 in de kopgroep in een zetel maar ondanks enkele aanvallen slaagde niemand er in om weg te geraken.

De wedstrijd werd dan ook beslist in de tweede run. Daarin bleek Marion Legrand de snelste. Zij pakte de overwinning voor Les Tritons Meldois in 58’52 met vijf seconden voorsprong op Le Goff. Haar ploeggenote Maurine Ricour bevestigde haar topvorm voor het WK in Ibiza over twee weken met een knappe derde plaats op 9 seconden. Wasser werd vierde en Kelsall zorgde met haar vijfde plaats voor een overdonderende ploegzege voor Les Tritons Meldois. Eleonore Hiller werd 15de, Sophie Delguste pakte de 16de plaats.

Uitslag GP Duathlon Parthenay vrouwen 2023