Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin pakt vijfde plaats in allereerste World Cup Xterra triatlon in Taiwan
Sebastien Carabin heeft afgezien in de Xterra van Taiwan (foto: Xterra RR)
Multisports

Sebastien Carabin pakt vijfde plaats in allereerste World Cup Xterra triatlon in Taiwan

In Taiwan is dit weekend de World Cup Xterra van start gegaan, wat voor het eerst een series Xterra cross-triatlons is op verschillende continenten. Onze landgenoot Sebastien Carabin was meteen op de afspraak in het Asia-Pacific Championship in Taiwan met een knappe vijfde plaats dankzij een sterk mountainbike onderdeel en een mooie prestatie op het lastige loopparcours. De winst ging naar de Franse triatleten Arthur Forissier en Alizee Paties. Hieronder kan je de live beelden van de eerste World Cup manche overigens herbekijken.

Bij de dames kregen we een strijd met drie, met de Francaise Alizee Paties die het haalde voor haar landgenote Solenne Billouin. Billouin werd op 2’15 tweede. De derde plaats ging naar de Zwitserse Loanne Duvoisin.

Sebastien Carabin knap vijfde

Bij de mannen maakte Arthur Forissier het verschil in het lopen. Hij rekende daarin af met Ruben Ruzafa. De Spaanse triatleet werd tweede op 1’06. De Deen Jens Sloth Nielsen pakte de derde plaats op 4’32. Sebastien Carabin moest alweer vol in de achtervolging na een minder zwemonderdeel, maar dook de top-5 binnen in het mountainbiken en hield zijn vijfde plaats vast op het bijzonder lastige loopparcours. Hij werd knap vijfde op 5’39 van winnaar Forissier. Het was meteen zijn eerste sterke resultaat in de nieuwe kleuren van zijn nieuwe internationale Team Organicoach Xterra.

Uitslag Xterra World Cup triatlon Taiwan 2023