Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Multisport vindt in 2025 opnieuw in Spanje plaats in triatlongekke Pontevedra
Alexandra Tondeur wint het WK LD triatlon in Pontevedra in 2019 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

WK Multisport vindt in 2025 opnieuw in Spanje plaats in triatlongekke Pontevedra

World Triathlon heeft het wereldkampioenschap Multisport in 2025 opnieuw aan Spanje gegund, waar het WK dit jaar ook al gehouden wordt in mei in Ibiza. In 2025 wordt Pontevedra gastheer voor de WK’s duatlon, cross-duatlon, cross-triatlon, aquatlon, aquabike en long distance triatlon. Pontevedra staat bekend om zijn triatlongekte. Pontevedra is dit jaar overigens ook de gaststad voor de Grand Final van de World Triathlon Championship Series.

Eerder trokken grote internationale wedstrijden en kampioenschappen telkens een massa toeschouwers aan die rijendik in de straten van het historische centrum stonden. Dat heeft alles te maken met het feit dat vijfvoudig wereldkampioen Javier Gomez, net zoals huidige long distance topper Pablo Dapena, inwoner van Pontevedra is. In 2019 werd onze landgenote Alexandra Tondeur wereldkampioene long distance triatlon in Pontevedra.

Over twee weken start het WK Multisport 2023 in het Spaanse Ibiza plaats. In 2024 verhuist het WK naar de andere kant van de wereld, in het Australische Townsville. De afgelopen jaren werd het WK Multisport in Penticton (2017), Fyn (2018), Pontevedra (2019), Almere/Aviles/El Anillo (2021) en Targu Mures/Samorin georganiseerd. De spreiding van locaties was de afgelopen edities het gevolg van COVID-restricties.

“Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van het organisatietalent, de fijne mensen in Galicië en de prachtige locatie een geweldige belevenis van het WK Multisport in Pontevedra maken”, aldus World Triathlon President Marisol Casado.