Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK triatlon in Madrid toch met zwemmen “Zondagochtend laatste visuele controle” – Al 4 Belgische medailles
Valerie Barthelemy een week voor het EK nog in actie in de WTCS triatlon van Cagliari (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

EK triatlon in Madrid toch met zwemmen “Zondagochtend laatste visuele controle” – Al 4 Belgische medailles

Hoewel de wedstrijden op zaterdag omgevormd werden tot een duatlon (met 4 age group medailles voor de Belgen), lijkt de kans vrij groot dat er zondag bij de Europese kampioenschappen triatlon in Madrid dan toch gezwommen kan worden. De Spaanse hoofdstad kreeg in het midden van de week af te rekenen met stormweer waardoor de waterkwaliteit van het zwemwater voor de triatleten mogelijk vervuild zou zijn. Zaterdagavond zag het er al een stuk beter uit, hoorden we van Europe Triathlon secretaris Kathleen Smet. “Zondagochtend om 6 u. wordt er nog een laatste visuele check gedaan, maar zoals het er nu naar uitziet, zal er wellicht gezwommen kunnen worden.”

“Alle tests van de waterkwaliteit waren goed, maar de storm heeft lelijk huis gehouden. Uit ervaring weten ze hier wel dat het effect ervan 24 uur tot 36 uur later verdwenen zou zijn. Ik schat de kans dat er gezwommen zal worden, vrij groot in. Maar we moeten nog even afwachten tot zondagochtend. Pas na een laatste visuele controle om 6 u. ’s ochtends wordt de definitieve beslissing genomen. We hebben hier net nog een klein onweer gehad, maar voor de rest is het hier elke dag al heel warm geweest met temperaturen boven 25 graden. We hebben ook al mooie wedstrijden gekregen, met overigens al een paar knappe age group medailles bij de Belgische triatleten,” aldus Kathleen vanuit Madrid.

4 Belgische vrouwen aan de start van EK

Voor de Belgen wordt het vooral uitkijken naar het EK bij de elite vrouwen, want daarin komen maar liefst 4 Belgische triatletes aan de start: Claire Michel en Valerie Barthelemy krijgen het gezelschap van Jolien Vermeylen en Hanne De Vet. Zij starten zondag om 11u15. Bij de elite mannen, die om 13u30 van start gaan, komen Noah Servais en Arnaud Mengal in actie.

Al 4 age group medailles voor België

Op zaterdag werd het EK kwarttriatlon omgevormd tot een duatlon. De Belgen deden het daarin zeer goed, met vier medailles: 1 keer zilver en drie keer brons. Bruno De Decker veroverde zilver bij de M55. Emilien Gilbert pakte brons in de M20 categorie. Louis Tonolli behaalde brons in de M25 age group. En Joris Aerden bleef uit de greep van Joeri Van Belle in de M30 reeks en pakte ook een bronzen medaille. Voor Joeri werd het een chocolade medaille, net zoals An Derweduwen die 4de werd in de F60 leeftijdsgroep.