Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioene Katrien Maes in top-10 in Europe Triathlon Cup in Poolse Rzeszow
De top 3 van de Europe Triathlon Cup in Rzeszow (foto: Triathlon Rzeszow/Michal Buczynski)
Nieuws

Belgisch kampioene Katrien Maes in top-10 in Europe Triathlon Cup in Poolse Rzeszow

De Belgische triatlete Katrien Maes is knap tiende geworden in de Europe Triathlon Cup in Rzeszow in Polen dit weekend. De zege ging naar de Spaanse triatlete Sara Guerrero die de sterkste was van een kopgroep van vier vrouwen. Katrien Maes zat in de achtervolgende groep maar bezeerde zich bij het afstappen van de fiets, anders had er mogelijk nog meer ingezeten. Bij de mannen pakte de Duitse triatleet Simon Henseleit de overwinning. Peter Denteneer was de enige Belg bij de mannen. Hij werd 22ste.

Katrien Maes verloor ruim 50 seconden in de 1.500 meter zwemmen. In de 40 km fietsen bleef er vooraan een kopgroepje van 4 triatletes over. Hoewel het verschil uiteindelijk een halve minuut was, kreeg de groep het gat niet meer dicht. De Spaanse Sara Guerrero liep naar de winst in 2u02’26 met 1’44 op de oprukkende Francaise Anouk Sterkers. Katrien Maes werd tiende op 3’13.

“Ik vond het een ok wedstrijd, maar bij de afsprong van de fiets bij de wisselzone ben ik blijven haken met mijn been en mijn voet in mijn achterwiel. Ik ben in de dranghekken gevlogen en heb me wel wat bezeerd aan mijn voet en mijn arm. Dus in het lopen was ik wel wat in shock en uit mijn ritme. Ik heb dan ook niet gelopen hoe ik zou willen. Uiteindelijk ben ik toch nog 10de geworden. Op zich had er meer kunnen inzitten, ook omdat we tot op dertig seconden kwamen van de koploopsters,” aldus de Belgische kampioene.

Uitslag Europe Triathlon Cup Rzeszow 2023