Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sonja Skevin wint en Jasper Sabbe pakt 3de seizoenszege in Kallemoeietriatlon in Beernem
Een blij Oilservice LTTD team in Beernem met vlnr Lore Vanclooster, Dries Demeulenaere, Sonja Skevin, Tom Mets en Linde Herreman (foto: Kurt Herreman RR)
Nieuws

Sonja Skevin wint en Jasper Sabbe pakt 3de seizoenszege in Kallemoeietriatlon in Beernem

De Kroatische triatlete Sonja Skevin, die in Gent woont en werkt aan de UGent, en de SMO-Scott triatleet Jasper Sabbe hebben de Kallemoeietriatlon in Beernem gewonnen in bijna tropische omstandigheden. Voor Sabbe was het zijn derde overwinning van het seizoen, zijn tweede zege op rij nadat hij een week eerder ook al de overwinning binnenhaalde in de Roeseltriatlon in Roeselare. Hij was de beste van een kopgroep van 5.

Derde zege van seizoen voor Sabbe

Jasper Sabbe kwam in Beernem na 1.000 meter zwemmen als tweede uit het water op 23 seconden van Dries Demeulenaere. Het was een draftingtriatlon in Beernem en dus vormde zich al snel een kopgroepje van vijf met Tom Mets, Jasper Sabbe, Luka Baert, Camiel Vandenbussche en Dries Demeulenaere. In de loopproef van 10 km kregen we een strijd met drie om de podiumplaatsen. Jasper Sabbe was de snelste en won in 1u43’07 met 1’08 op Tom Mets en 2’11 op eerste belofte Camiel Vandenbussche.

De dames waren in de elite wave maar met 3 en daarvan was Sonja Skevin duidelijk de sterkste van een trio LTTD-Oilservice triatletes. De Kroatische won in 2u05’07 met 1’20 voorsprong op Linde Herreman en 2’15 op Lore Vanclooster. Caroline Arts was de snelste van de andere vrouwen wave in 2u11’49. En seizoensrevelatie Iensen Van Belleghem had van ons even goed in de elite wave mogen starten. Hij schreef de mannen wave op zijn naam met klein verschil voor Thomas Coupé.

Uitslagen Kallemoeietriatlon Beernem 2023