Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Camille Watteyne de besten van 300 duatleten in Kortrijk
Camille Watteyne is dolblij met de zege in de duatlon van Kortrijk (foto: Eva Boudry)
Duathlon

Thibaut De Smet en Camille Watteyne de besten van 300 duatleten in Kortrijk

In de duatlon van Kortrijk zorgden topfavorieten Thibaut De Smet en Guust De Smul voor een spannende tweestrijd in de vijfde manche van de Lotto Duatlon Series. Camille Watteyne was duidelijk de sterkste bij de vrouwen. Ondanks het feit dat de wedstrijd in de ochtend in het voorprogramma van de triatlon van Kortrijk stond, én de weersomstandigheden een pak minder waren dan de afgelopen weken, werd het een waar duatlonfeest want met maar liefst 300 deelnemers was de duaton van Kortrijk één van de grootste van ons land.

Met Thibaut De Smet en Guust De Smul krefgen we de winnaars van afgelopen twee jaar aan de start. Zij stonden klaar om het op te nemen tegen de de leider in de tussenstand van de Lotto Duatlon Series: Joren Jans. De Smet en De Smul trokken stevig door in het eerste deel van het lopen en konden een eerste kloofje slaan in het aanvangsonderdeel van 6,6 km lopen. Eens op de fiets zette hardrijder Thibaut onmiddellijk de wedstrijd naar zijn hand. Door het zware parcours in deze non-drafting wedstrijd kon hij met twee minuten voorsprong op Guust zijn fiets stallen. In de achtergrond groepeerden Vic Vandendaele, Nicolas de Smet en Michiel Stockman zich.

Het podium bij de mannen in Kortrijk (foto: Eva Boudry)
Het podium bij de mannen in Kortrijk (foto: Eva Boudry)

Tijdens het tweede looponderdeel kon niemand Thibaut de Smet nog bedreigen en soleerde hij naar de winst voor het tweede jaar op rij. Ook Guust De Smul kon zijn tweede plaats vasthouden en neemt daarmee de leiding over in de Lotto Duatlon Series. Nicolas De Smet vervolledigde het podium en verwees daarmee Vic Vandendaele en Michiel Stockman naar plaatsen vier en vijf.

Camille Watteyne klopt Sandy Janssen

De top-3 bij de dames in Kortrijk (foto; Eva Boudry)
De top-3 bij de dames in Kortrijk (foto; Eva Boudry)

Bij de dames kon Camille Watteyne zich van bij aanvang losmaken van Sandy Janssen om zo met een bonus van 1’ de fiets op te springen. Janssen kon weliswaar halverwege het fietsen al terugkeren tot bij Watteyne. Het duo kwam na de 44 selectieve kilometers samen de wisselzone binnen. Lore Philippe en Amber Lacompte  vochten ondertussen een hevige strijd voor de laatste plaat op het podium. Vooraan kon Camille door alweer een sterk loopnummer met een grootse glimlach euforie kraaien op de Grote markt van Kortrijk. Sandy Janssen werd knap tweede en Lore Philippe kon de jonge Amber Lacompte nog naar plaats vier verwijzen.

Uitslag Duatlon Kortrijk 2023