Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winning streak van Jasper Sabbe gaat verder, Maaike Ryngaert sterkste voor eigen volk
Winnares Maaike Ryngaert tussen Helle Detavernier en Annelien Verheye in Kortrijk (foto: 3athlon.be/Peter Croes)
Nieuws

Winning streak van Jasper Sabbe gaat verder, Maaike Ryngaert sterkste voor eigen volk

Triatleet Jasper Sabbe zit in de vorm van zijn leven want voor het derde weekend op rij pakte hij de overwinning, zijn vierde van het seizoen. De triatleet van het SMO-Scott triatlonteam zette overtuigend de non-drafting kwarttriatlon van Kortrijk op zijn naam na een duel met de andere man in vorm, Devlin Derudder. Bij de dames werd het een mooi feestje voor Lentriac-triatlete Maaike Ryngaert die voor eigen volk won.

Samen met de winnaar van vorig jaar, Sven Vandenbroucke, controleerde Sabbe het zwemnummer van 1.000 meter waar wetsuit verboden was wegens de te hoge watertemperatuur. Merten Breye van 3MD en Devlin Derudder van LTTD waren echter op ramkoers op de fiets en reden resoluut naar de leiding. Sabbe kon samen met Milan Verschaeve de schade beperken tot minder dan een minuut na het fietsonderdeel.

Derudder kon nog een viertal kilometer standhouden als leider, maar moest dan toezien hoe Sabbe in een hoog tempo de koppositie overnam en zo de Triatlon van Kortrijk kon winnnen. Derudder werd knap tweede, voor Milan Verschaeve van ITC. De jonge Merten Breye zag zijn inspanningen op de fiets beloond worden met een knappe vierde plaats voor Viktor Benschop.

Maaike Ryngaert houdt Helle Detavernier af

Bij de dames kregen we een open wedstrijd waarbij Johanna Vercammen als eerste uit de Leie kroop en de wisselzone indook. Lies Vermont en Soffie Verriest volgden op korte afstand maar zagen hoe Maaike Ryngaert hen voorbijsnelde op het glooiende fietsparcours. Ook Helle Detavernier kon haar beste fietsbenen aanspreken en vloog vlak achter Maaike Ryngaert T2 binnen. De sterkste remonte op de fiets kwam echter van Annelien Verheye die als derde haar fiets mocht ruilen voor de loopschoenen. Haar positie veranderde niet meer tijdens de finale 10 km in het lopen. Maaike Ryngaert kon Helle Detavernier nog nipt afhouden voor winst.

Lukas Bosmans en Charlotte Mensaert pakten in Kortrijk de nationale titels bij de politiediensten. Een verslag van de duatlon volgt nog op 3athlon.be.

Uitslag triatlon Kortrijk 2023