Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische triatleten op 1 en 2 in eerste Franse editie van Openlakes triatlon, Christophe De Keyser wint halve triatlon
Bram Van Der Plas (l) en Hans Van Den Buverie feliciteren elkaar na de Openlakes Champagne triatlon (foto: Koen De Volder)
Nieuws

Twee Belgische triatleten op 1 en 2 in eerste Franse editie van Openlakes triatlon, Christophe De Keyser wint halve triatlon

De Belgische triatleten Bram Van Der Plas en Hans Van Den Buverie, de voorbije jaren allebei winnaars van de Openlakes volledige triatlon aan de Lacs de l’Eau d’Heure, hebben de allereerste Franse editie van de Openlakes gedomineerd rond het Lac du Der in de Champagne-streek in Frankrijk. Op de halve triatlon pakte Christophe De Keyser de winst, een straffe prestatie nog geen week na zijn 2de plaats in de 70.3 Ironman Luxemburg.

Bram Van Der Plas won overtuigend aan het Lac du Der in een tijd van 8u19’14. Hij telde aan de finish een voorsprong van 13’36 op een alweer sterke Hans Van Den Buverie. De twee Belgische triatleten waren de enigen die onder de negen uur bleven in de Champagne. De Franse triatleet Leopold Revert werd derde op maar liefst 43 minuten van Van Der Plas. Glen Velle finishte als 8ste. BIj de vrouwen kregen we een volledig Frans podium met Nadege Morelle als winnares in 11u18’31. Sylvie Poppe was de eerste Belgische op de vijfde plaats in 13u40’44.

Uitslag Openlakes Champagne volledige triatlon 2023

De Keyser een week na 70.3 Ironman

Op de halve triatlon was Christophe De Keyser de absolute topfavoriet. Zes dagen nadat hij in Remich knap tweede werd in de 70.3 Ironman Luxemburg pakte CDK nu een knappe zege in 3u51’48. Christophe had 8’26 voorsprong op de Fransman Adrien Lebroux. De Belg Joachim Libois werd derde in 4u04’01. Duatleet Jan Petralia deed het ook prima, hij werd vijfde in 4u11’36. Bij de vrouwen ging de winst naar de Britse Zoe Brunton. Celine Mahee werd vijfde en Celine Bastien 8ste.

Uitslag Openlakes Champagne halve triatlon 2023