Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Meerdere triatleten en toeschouwers onwel geworden bij 70.3 Ironman Westfriesland, Belg Joery Wouters finisht tweede
Dennis Bakker wint de 70.3 Ironman Westfriesland (foto: Ironman Netherlands RR)
Nieuws

Meerdere triatleten en toeschouwers onwel geworden bij 70.3 Ironman Westfriesland, Belg Joery Wouters finisht tweede

Bij de 70.3 Ironman Westfriesland in het Nederlandse Hoorn zijn zondag meerdere mensen onwel geworden door de hitte, zowel toeschouwers als triatleten. Acht mensen werden zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis (waaronder twee na valpartij met de fiets). Verschillende media in Nederland spreken van een 90-tal personen die onwel werden. De organisatie kreeg achteraf bakken kritiek over te weinig verkoeling, veel te weinig bevoorrading en nauwelijks catering en drinken voor het publiek. Ondanks dat de hulpdiensten de handen vol hadden en er maar liefst 7 extra ziekenwagens moesten ingezet worden, ging de wedstrijd gewoon door. De Nederlanders Dennis Bakker en Marieke Brouwers wonnen de halve triatlon, de Belgische triatleet Joery Wouters werd tweede.

De Lommelse triatleet Joery Wouters zette een sterke prestatie neer en pakte zilver. De Nederlander Dennis Bakker dook als enige onder de vier uur en won de 70.3 Ironman Westfriesland in 3u55’37. Joery Wouters werd knap tweede op 7’56 en won daarmee de M25 age group. Net geen drie minuten later kwam de Duitser Felix Buchel als derde over de streep. Met Gery Therer op 8 (en 2de M30) finishte er nog een Belg in de top-10. Sammy Schotte pakte zilver bij de M40 en Pierre Lennes werd tweede bij de M65.

Bij de vrouwen hadden we drie Belgische triatletes in de top-10. Cindy Lefebvre werd derde op 10’26 van de Nederlandse Marieke Brouwers. Helle Detavernier pakte de vierde plaats op 11’52. De twee Belgische dames behaalden elk zilver in hun age group. Liesbeth Leysen werd tiende overall en won de F50 categorie.

Die sportieve prestaties werden dus overschaduwd door het afvoeren van een aantal personen. Achteraf regende het klachten en kritiek aan het adres van de door Ironman zelf overgenomen organisatie nadat Extra Leisure, vroegere organisator in Hoorn en in Maastricht, zijn Ironman-licentie kwijtspeelde en later failliet verklaard werd. De nieuwe finish van de 70.3 Ironman Westfriesland bevond zich op het sportpark in Hoorn, in de blakende zon. Voor de toeschouwers was er slechts 1 food truck voorzien en er was nauwelijks drinken en water te krijgen. Ook de bevoorradding onderweg en aan de finish liet volgens deelnemers zeer te wensen over.