Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het weekend van Dieter Boeye: zilver op NK triatlon in Rotterdam en winst in Kanne
Dieter Boeye met Maarten Appermans (l) en Tuur Lemmens (r) op het podium van de sprinttriatlon in Kanne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Het weekend van Dieter Boeye: zilver op NK triatlon in Rotterdam en winst in Kanne

Eén van de meest opvallende en succesvolste triatleten van dit weekend was ongetwijfeld Dieter Boeye. De triatleet van SP&O Mechelen had een druk weekend, met op zaterdag een knappe tweede plaats in het Nederlands kampioenschap kwarttriatlon in Rotterdam en op zondag de winst in de sprinttriatlon bij de Cave triatlon in Kanne. De Belgische triatleet deed in Rotterdam mee voor zijn Nederlandse team TVS Spijkenisse in de Eredivisie van de Teamcompetities.

Drie Belgen in top-10 op NK triatlon

De Belgen deden het aan de Willem Alexander Roeibaan in Zevenhuizen bij Rotterdam uitstekend op het Nederlands kampioenschap. In een erg snelle wedstrijd zaten ploegmaats Dieter Boeye, Tom Van Cappellen en Seppe De Graef mee in de kopgroep van 13 triatleten. Toen long distance topper Youri Keulen in de aanval ging, samen met Dorian Horsten, hadden de Belgen niet meteen een antwoord. Keulen ging stevig door en bleek nadien ook nog de snelste loper. Hij pakte verdiend de Nederlandse titel, een straffe prestatie een week na zijn 5de plaats in de 70.3 Ironman Luxemburg. Dieter Boeye liep naar een knappe tweede plaats op 39 seconden van de nieuwe Nederlandse kampioen. Seppe De Graef werd mooi zesde en Tom Van Cappellen pakte de achtste plaats.

Uitslag NK triatlon Rotterdam 2023

Dieter Boeye wint sprinttriatlon in Kanne

Een dag na het NK pakte Dieter Boeye opnieuw uit met een sterke wedstrijd in de sprinttriatlon van Kanne. Na 500 meter zwemmen zat hij mee vooraan in het gezelschap van Maarten Appermans en Tuur Lemmens. Hoewel hij in de 25 km fietsen in de tang zat van de twee TDL Leuven ploegmaats liet Boeye zich deze keer niet verrassen. En dus kregen we een superspannende loopfinale. In de 5 km lopen moest Appermans al snel lossen. Boeye ging aan de leiding maar zag halfweg plots Lemmens het gat dichten. Tuur Lemmens ging zelfs op en over Dieter Boeye, maar die had nog 1 cartouche over.

Dieter Boeye won de sprinttriatlon in 1u05’12 met 42 seconden voorsprong op Tuur Lemmens en 1’49 op Maarten Appermans. Antonio Hernaert was de beste van de achtervolgers en werd vierde voor de Nederlander Laurens Jansen. “Ik voelde het NK in Rotterdam nog een beetje in de benen,” vertelde Dieter Boeye na zijn zege in Kanne. “Youri Keulen maakte er een harde wedstrijd van. Hij had mij wat verrast, want met zijn zwarte triatlonpakje wisten we niet meteen wie hij was in de kopgroep. Toen hij aanviel ging het super hard en door de warmte was het al een lastige race. Youri Keulen is dan ook een verdiende Nederlandse kampioen en ik ben blij dat ik Joran Driesen op de tweede plaats kon aflossen,” lachte Dieter Boeye. “Ik voelde me top dit weekend en besloot om de vorm te verzilveren in Kanne, maar ik was toch even verrast toen Tuur het gat dichtte in de tweede loopronde. Maar ik had nog een versnelling over en ben blij dat ik hier de overwinning kon pakken,” aldus Dieter Boeye.

Odil Wittemans wint sprinttriatlon Kanne

Martine Peeters (l), winnares Odil Wittemans en Floor Van Den Brand (r) op het podium van de sprinttriatlon in Kanne (foto: 3athlon.be)
Martine Peeters (l), winnares Odil Wittemans en Floor Van Den Brand (r) op het podium van de sprinttriatlon in Kanne (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen pakte Odil Wittemans de overwinning in Kanne voor Martine Peeters en Floor Van Den Brand. Wittemans kwam als vierde overall uit het water en had na de 25 km fietsen een mooie voorsprong op Martine Peeters. De Lommelse triatlete snoepte nog wat van haar achterstand af, maar het gat was te groot. Odil Wittemans won in 1u14’32 met 2’02 voorsprong op Peeters. In de slotfase ging de Nederlandse Floor Van Den Brand nog voorbij aan Elise Van Der Beke om de derde plaats te pakken.

Uitslag Cave sprinttriatlon Kanne 2023