Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw goud voor Noorwegen in triatlon op European Games in Krakau, geen nieuw Belgisch succes
Vetle Thorn wint goud voor Noorwegen in de triatlon op de European Games (foto: World Triathlon)
Nieuws

Opnieuw goud voor Noorwegen in triatlon op European Games in Krakau, geen nieuw Belgisch succes

Na het goud van Solveig Lovseth bij de vrouwen dinsdag, terwijl onze landgenote Jolien Vermeylen brons pakte, was het woensdag in de kwarttriatlon bij de mannen opnieuw prijs voor Noorwegen op de European Games in het Poolse Krakau. De Noorse triatleet Vetle Thorn haalde het in een langgerekte sprint van de Israelische triatleet Shachar Sagiv en de Zwitser Adrien Briffod. De Belgische triatleten Noah Servais en Arnaud Mengal waren mee in de grote kopgroep maar ontgoochelden met een matig loopnummer.

Net zoals bij de vrouwen kregen we woensdag een ruime kopgroep na de 1.500 meter zwemmen. Ondanks enkele aanvallen kwam een groot peloton samen in T2, met daarbij Belgen Noah Servais en Arnaud Mengal. En net zoals bij de vrouwen kregen we in het lopen een ruime kopgroep van een twaalftal triatleten. Tot km 8 bleef de kopgroep samen, dan volgden enkele versnellingen. De twee Belgen waren er dan al niet meer bij. Zowel Noah Servais als Arnaud Mengal haalden niet hun normale loopniveau. Servais werd 16de op 1 minuut van Vetle Thorn en Mengal werd 20ste op 1’47.

Vooraan kregen we een langgerekte spurt en daarin haalde Vetle Thorn het verrassend voor de Israelier Shachar Sagiv en de Zwitser Adrien Briffod. Het is het zoveelste succes in een internationale competitie voor de Noren, die zich meteen ook tot favorieten ontpoppen voor de Mixed Team Relay op zaterdag.

Uitslag kwarttriatlon mannen European Games 2023 Krakow