Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe zevende in snelle Challenge Walchsee triatlon, Frederic Funk en Imogen Simmonds winnen
Het podium van de Challenge Walchsee met Imogen Simmonds en Fredeic Funk op het hoogste trapje (foto: Challenge Family)
Nieuws

Jonathan Wayaffe zevende in snelle Challenge Walchsee triatlon, Frederic Funk en Imogen Simmonds winnen

Jonathan Wayaffe, de triatleet van het LTTD Oilservice team, is zondag zevende geworden in een snelle Challenge Walchsee, met dank aan winnaar Frederic Funk die in de halve triatlon een erg hoog tempo aanhield. De Duitse triatleet legde de 90 km fietsen af in 2u00’38 en won de race in 3u41’30. Jonathan Wayaffe zette een mooie 3u48’53 neer, goed voor een zevende plaats. Bij de vrouwen won de Zwitserse Imogen Simmonds na een spannende strijd met de Britse Lucy Buckingham.

Frederic Funk kwam als zevende uit het water in Kaiserwinkl, met in zijn voeten Jonathan Wayaffe, op 1’15 van de leiders. Maar de kopgroep van drie met de Duitser Jan Stratmann, de Brit Thomas Bishop en snelste zwemmer, de Zwitser Sven Thalmann had geen antwoord toen Funk in de laatste 30 km een versnelling plaatste. De Duitser legde de 90 km fietsen met nota bene 1.140 hoogtemeters af in een indrukwekkende twee uur. De achtervolgers volgden op drie minuten, Jonathan Wayaffe moest een zevental minuten toegeven.

In de halve marathon hield Frederic Funk zijn leidersplaats vast, ook al liep Tom Bishop een heel stuk sneller. De Brit finishte uiteindelijk op de tweede plaats op 1’29 van Funk die in 3u41’30 zijn derde overwinning in de Challenge Walchsee pakte. Jan Stratmann werd op 2’52 derde. Jonathan Wayaffe werd mooi zevende op 7’22. Victor Alexandre pakte de 20ste plaats op 19’18 en Toon Mariën werd 25ste in 4u10’26. Tom Vaelen, vorige week nog winnaar in de Cave triatlon in Kanne, viel uit tijdens het fietsen.

Bij de vrouwen ging de Britse Lucy Buckingham aan de leiding na de 1.900 meter zwemmen. De Zwitserse Imogen Simmonds volgde als tweede op ruim 2 minuten. Simmonds maakte op de fiets anderhalve minuut goed en ging in de 21 km lopen op en over Buckingham. Imogen Simmonds won de Challenge Walchsee in 4u13’42. Lucy Buckingham pakte 1’21 later de tweede plaats en Lucy Biram werd derde voor de Nederlandse Els Visser. Er deden geen Belgische pro dames mee in Kaiserwinkl.

Uitslag Challenge Walchsee 2023