Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Roth triatlon 2024 al na 40 seconden uitverkocht
Daniela Ryf breekt het wereldrecord in Challenge Roth (foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge Roth triatlon 2024 al na 40 seconden uitverkocht

Wie graag wou deelnemen aan de Challenge Roth volledige triatlon van 2024 moest er maandag om 10 u. snel bij zijn. Op dat moment gingen de online inschrijvingen open en nog geen minuut later zat de wedstrijd vol. Op 40 seconden tijd was de Challenge Roth 2024 volledig uitverkocht. Vorige week schoven al honderden triatleten aan in de rij voor de inschrijvingen in de nacht en de ochtend na de pas afgelopen Challenge Roth. Ter plaatse werden al ruim 1.000 inschrijvingen bereikt en maandagochtend waren alle 3.500 startnummers uitverkocht.

Op social media regende het maandag dan ook uiteenlopende reacties, van dolblije triatleten die bericht kregen dat ze ingeschreven waren, tot enorm ontgoochelde mensen die er niet in slaagden om binnen de 40 seconden een startplaats te bemachtigen. De Challenge Roth is samen met de Challenge Almere-Amsterdam de oudste volledige triatlon van Europa en is al jaren enorm populair. Onder triatleten wordt dan ook vaak gezegd dat het makkelijker is om de finish te halen in Roth dan om ingeschreven te geraken.

Vorige week braken Magnus Ditlev en Daniela Ryf alle records in Roth. Volgend jaar wordt de race op 7 juli gehouden. “Om de kwaliteit van de competitie en de veiligheid voor alle deelnemers te garanderen, is het helaas niet mogelijk om het aantal slots te verhogen,” reageerden de organisatoren van Roth maandagochtend nadat na 40 seconden al het bordje ‘uitverkocht’ mocht bovengehaald worden. “Hartelijk dank voor jullie vertrouwen en loyaliteit! We waarderen het enorm en zullen er alles aan doen om de best mogelijke race voor jullie te organiseren.”

“Voor iedereen die deze keer niet het geluk had om een slot te bemachtigen, hebben we ook dit jaar weer de traditionele Pre Christmas-actie, zoals het er nu uitziet. Op 6 december om 12.00 uur wordt de inschrijflijst nog een keer geopend. Daar zullen de niet gebruikte plaatsen van sponsors alsnog worden toegewezen. Ook dit jaar steunen de atleten weer een goed doel: een bepaald bedrag per ticket gaat naar mensen die het geld hard nodig hebben. Tot snel in Roth,” aldus het organisatieteam.